Annonce
Randers

Europæisk gigant overtager Dandomain

De to grundlæggere af Dandomain, Ken Boye (tv) og Ronnie Bach Nielsen. Sidstnævnte fortsætter som administrerende direktør under de nye ejere, mens Ken Boye vil søge nye udfordringer i løbet af det kommende år. Foto: Ole Jakobsen

Den 17 år gamle randersvirksomhed fortsætter under samme navn, samme chef og med alle sine medarbejdere som en del af den europæiske it-virksomhed Intelligent, der har hovedsæde i Gent i Belgien.

Annonce

Randers: Administrerende direktør Ronnie Bach Nielsen og den øvrige ledelse i it-virksomheden Dandomain har i det seneste års tid været på udkig efter en strategisk partner. Og når der ikke før nu er indgået en aftale, er det, fordi man ikke blandt de mulige emner, der har været forhandlet med, har fundet det helt rigtige match.

Det er Ronnie Bach Nielsen imidlertid overbevist om, at man har med Intelligent Gruppen. Gruppen har købt samtlige aktier i Dandomain, og Ronnie Bach Nielsen har valgt at geninvestere sin andel i Intelligent-aktier. Han fortsættter også som administrerende direktør for Intelligents randrusianske afdeling, der i øvrigt køres videre under navnet Dandomain.

Hermed bliver randersvirksomheden del af en it-virksomhed, som råder over i alt 550 specialister i hosting, webshops, hjemmesider m. m., og Dandomain leverer selv de 70 af disse.

Den randrusianske it-komet kommer også til at bidrage med et for Intelligent helt nyt forretningsområde og kompetencefelt, nemlig e-handels-butikker. På det område er Dandomain i forvejen størst i Danmark, men får nu for alvor mulighed for at lancere sit koncept på hele det europæiske marked.

Udover Dandomain har Intelligent også købt to københavnske virksomheder, som drives videre som en selvstændig enhed i Danmark. Mens den københavnske afdeling som hidtil skal koncentrere sig om de såkaldte enterprise-kunder eller meget store virksomheder, får Ronnie Bach Nielsen og Dandomain ansvaret for det såkaldte SMV-segment, det vil sige små og mellemstore virksomheder.

- Vores mål er i 2020 at være størst eller i hvert fald næststørst i Danmark på domæner. Og det skal nås blandt andet ved opkøb af nye virksomheder, siger Ronnie Bach Nielsen.

Han gælder sig over at være blevet del af Intelligent Gruppen, som han mener bygger på en kultur, som er meget lig den, der gennem årene er opbygget i Dandomain.

- De har helt samme filosofi som os, når det gælder service og værdier, siger han,

Og direktøren glæde sig over, at det tilsyneladende er en fornemmelse, der deles af hans medarbejdere.

- Nyheden om salget, og hvad det indebærer er blevet godt modtaget af langt hovedparten af mine kolleger, fortæller således tillidsmand Anders Josef Petersen og fortsætter:

- Vi har gennem længere tid anet, at et eller andet var i gærde. Blandt andet fordi, der ikke som hidtil er blevet meldt ud fra ledelsen, hvad strategien er. Det har den jo af gode grunde ikke kunnet, fordi andre pludselig skulle tages i ed. Det har med andre ord givet ro i maven på de fleste af os, og rigtig mange har også givet udtryk for, at beslutningen om at sælge til Intelligent er rigtig.

- Vi har jo også allerede skypet med nogle af gutterne dernede. Og vores indtryk er, at de ligner os meget. Og at deres grundlæggere er lidt samme type iværksættere som vores, siger Anders Josef Petersen.

Ronnie Bach Nielsen er den ene af de tre, som for 17 år siden startede Dandomain i en kælder på Hvidkløvervej. De to makkere var Jesper Aggerholm og Ken Boye. Førstnævnte forlod allerede virksomheden for en halv snes år siden, mens Ken Boye fortsat er en del af ledelsen hos Dandomain. Det er han dog ikke så længe mere, men bliver med egne ord nok et halvt til et helt år for at hjælpe Ronnie godt på vej.

Modsat sin kompagnon har han dog valgt ikke at investere i Intelligent.

- Ikke fordi, jeg ikke tror på projektet, men jeg fylder snart 47, og skal jeg prøve noget helt nyt, skal det være nu. Hvad det bliver, har jeg dog ikke fundet ud af endnu, siger Ken Boye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Norddjurs For abonnenter

Elendig timing: Men borgmesteren fortryder ikke sin beslutning om nyt pingvinanlæg

Østjylland For abonnenter

Et spørgsmål om signalværdi: Nej til udvidelse af Kattegatcentret var det rigtige

Annonce