Annonce
Randers

Få en levende jaguar til bords

En efter en svævede fem containere i går ind over Randers Regnskov. Foto: Annelene Petersen

Randers Regnskov lempede tirsdag fem store containere ind over bygningerne og ned i attraktionens jaguar-anlæg. - Her var blevet lidt kedeligt, så vi tilbyder fremover vores gæster nye jaguar-oplevelser, siger driftsleder Peter Jensen.

Annonce

RANDERS: Højt svævende over Randers Regnskov blev fem tonstunge containere i løbet af tirsdag lempet ned bag de store kupler. Her er attraktionen i fuld gang med at opgradere sit jaguar-anlæg, så gæster i Regnskoven fra påske kan få helt nye oplevelser af de store rovdyr med sig hjem.

- Vi syntes, at vores jaguaranlæg var blevet lidt kedeligt. Derfor indretter vi os nu med helt nye muligheder for vores gæster, som fra påske kan komme endnu tættere på vores to jaguarer, fortæller driftschef Peter Jensen.

I dag må vi sige, at vi har et jaguar-par, så vi er da begyndt at håbe på snart at få jaguar-killinger i Regnskoven

Driftsleder Peter Jensen, Randers Regnskov
En container vil - helt bogstaveligt - sørge for, at gæster i Regnskoven kan spise deres mad i selskab med attraktionens jaguarer. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Eftertanke uden pegefingre

De fem containere, der kommer til at fylde en del bag bygningerne, kommer til at fungere dels som mandskabsvogne, dels som del af en mere junglenær jaguar-oplevelse.

- Vi vil gerne tematisere vores junge-udstilling. Blandt andet ved at sætte fokus på den skovning af træer, der i dag truer regnskoven i Ecuador, hvor vi ejer en stump af skoven. I det hele taget er vi meget inspireret af "vores egen" ecuadorianske jungle i Bigai. Og et af målene med vores nye udstilling er at få folk til at tænke mere over verden - uden at vi på nogen måde løfter pegefingeren, siger Peter Jensen.

Derudover vil en container - helt bogstaveligt - sørge for, at gæster i Regnskoven kan spise deres mad i selskab med attraktionens jaguarer.

- Vi opbygger en container med et fireethalvt meter langt bord. Bordet bliver på midten adskilt af en solid glasvæg, så gæsterne kan sidde på den ene side, mens jaguarerne slænger sig på samme bord bag glasset.

- Og vi ved faktisk, at jaguarerne gerne lægger sig op på bordet, lover han.

De fem store containere stod tirsdag morgen på pladsen foran Regnskoven og skulle "bare" lige flyttes de 65 meter ind på den anden side af bygningen. Men fordi adgangsforholdene til bagsiden af komplekset er så trange, var der ikke anden måde at gøre det på end at leje en kæmpemæssig kran og løfte containerne på plads.

Udvidelsen af jaguar-anlægget betyder så også, at legepladsen bliver en smule mindre, men jaguarerne vil stadig kunne opleves fra pladsen.

Annonce

Håber på unger

Regnskovens jaguar-par, B'alam og Chica, har været at træffe for publikum i Regnskoven de seneste par år, men de er faktisk kommet til Randers en del tidligere.

- De kom fra hver sit sted, så i starten indrettede vi os, så de to rovdyr kunne se hinanden, men ikke få kløer eller tænder i makkeren. Her er trods alt tale om rovdyr. Da de havde vænnet sig til hinanden, fik de så lov til at gå sammen - og i dag må vi sige, at vi har et jaguar-par, så vi er da begyndt at håbe på snart at få jaguar-killinger i Regnskoven, siger Peter Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce