Annoncørbetalt indhold

Få hjælp til dine statiske beregninger

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Skal du bygge nyt eller renovere? Uanset, om du blot vil udskifte en enkelt bjælke, eller om du skal bygge helt nyt fra bunden af, så har du brug for at få udregnet de rette statiske beregninger. Eller ingeniørberegninger, som nogen også kalder det. Beregningerne er en del af den nødvendige statistiske dokumentation, der altid skal udarbejdes, når du får udført et byggeprojekt. Hvis du derfor står foran et byggeprojekt, er det en god idé at lade en professionel udføre dine statistiske beregninger.


Annonce

Er statiske beregninger nødvendige?

Det er absolut nødvendigt, at du får udregnet statiske beregninger, når du har en eller anden form for byggeprojekt. Beregningerne skal vise, at de bærende konstruktioner i bygningen opfylder kravene i forhold til styrke og anvendelighed. Derfor er beregningerne også en del af den lovpligtige statiske dokumentation.

Beregningerne skal også kunne dokumentere, at både sikkerheden og anvendelsen af byggeriets konstruktioner lever op til de givne normer og standarder på området. Sagt på hverdagssprog, skal beregningerne sikre, at byggeprojektet er sikkert og regelmæssigt.


Hvad dækker statiske beregninger over?

En statisk beregning handler om ligevægt af et lastpåvirket element, der ikke bevæger sig. Derfor anvendes beregningerne også ved alle former for byggeprojekter. Beregningerne er nødvendige for at kunne beregne styrke og deformationer af de bærende elementer, som bliver påvirket af last. Beregningerne skal sikre, at byggeprojektet har en ligevægt. Når det har en ligevægt, vil det ikke begynde at flytte sig, når det bliver udsat for last.


Hvornår er det nødvendigt at bruge ingeniørberegninger?

Du skal anvende ingeniørberegninger til alle slags byggerier, uanset hvilke elementer du anvender. Det kan blandt andet være, at du skal nedrive en bærende væg og i stedet opsætte en bærende bjælke. I så fald skal du have beregnet, præcis hvor stor den bærende bjælke skal være. Bjælken skal nemlig være i stand til at modstå den lastpåvirkning, som den vil blive udsat for.

Beregningerne er også nødvendige, hvis du skal have bygget eller ombygget et hus. Her skal beregningerne finde den overordnede stabilitet, murværket, funderingen, tagkonstruktionen osv. Det er også nødvendigt, at der bliver beregnet på alle søjler og bjælker i hele byggeprojektet. Når beregningerne er blevet udregnet, bliver de samlet i ét dokument. Dokumentet indgår derefter ofte i den endelige byggetilladelse.


Både private og professionelle skal anvende ingeniørberegninger

Uanset, om du skal have bygget privat eller i en professionel sammenhæng, er det nødvendigt med ingeniørberegninger. Det skyldes, at det naturligvis er nødvendigt at sikre, at alle bygninger i Danmark er korrekt og forsvarligt udført. Uanset, om de så efterfølgende skal anvendes til privat beboelse eller som erhvervsmål.

Hvad koster ingeniørberegninger?

Det varierer en del fra projekt til projekt, hvad det koster at få udregnet ingeniørberegninger. Som udgangspunkt vil det blive dyrere desto mere omfattende og kompleks, byggeprojektet er. Hvis du gerne vil spare penge, men stadig have udført et godt og tilfredsstillende job, kan du med fordel lede efter et mindre ingeniørhus. Eventuelt en selvstændig ingeniør, der ikke har samme omfattende udgifter til lokaleleje m.m. På den måde kan prisen ofte komme ned på et mere overkommeligt niveau.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.