Annonce
Debat

Få nu ryddet op i egne rækker, Venstre

Debat: Venstre må se at få ryddet op! Spørgsmålet om næstformandsposten må afklares hurtigst muligt, inden der går ged i det hele. Kristian Jensen har optrådt så illoyalt, at selv en blind må kunne se det, men naturligvis ikke Eva Pilgaard Haue, der her i avisen 13. august påstår, at jeg nedgør Venstres æresmedlem Britta Schall-Holberg, fordi hun vedholdende har ført kniven i ryggen på sit parti igennem lang tid.

Men sagen er, at Britta Schall-Holberg nedgør sig selv og ikke forstår at holde sin kritik indendøre. Kristian Jensen er ikke et formandsemne. Han besidder hverken loyalitetens eller tålmodighedens nådegave. The Dark horse er på nuværende tidspunkt Jakob Ellemann-Jensen, men det er ikke tiden for ham endnu.

Uanset den idelige hetz mod Lars Løkke Rasmussen har han vist, at han kan være formand. To gange har han været statsminister og har ført Venstre frem. Sidst ved Europaparlamentsvalget med en fordobling af Venstres mandater og ved folketingsvalget med en fremgang på ni mandater. Med den parlamentariske situation, vi har i Danmark, kan der ikke regeres med rendyrket liberalisme delvis efter højskolesangbogen.

Men modsætningen - den rendyrkede socialisme - ser vi med den nye socialdemokratiske regering med støtte fra SF, Enhedslisten og delvis de radikale. Det er den borgerlige udfordring, som jeg absolut er overbevist om bedst mødes med Lars Løkke Rasmussen som oppositionsleder. I Folketinget ved man godt, hvad Lars Løkke Rasmussen kan, når han bider sig fast. En sand politisk mester, som ser folkestyrets muligheder, for i Danmark har vi ifølge Grundloven folkestyre og ikke partistyre. Mon ikke DF og LA har fået noget at tænke over efter partiernes markante valgnederlag? Ikke mindst DF, som flirtede med Socialdemokratiet og satte de borgerlige muligheder over styr i et forsøg på stemmefiskeri, uden at der var bid.

Forsøgene på politisk kongemord i Venstre er heldigvis mislykkedes. Lars Løkke Rasmussen er fortsat formand og er den eneste, som kan skaffe nøglerne tilbage til statsministeriet og en ny borgerlig regering, som kan matche de store politiske udfordringer, som ikke alene toner sig i horisonten, men som allerede nu har meldt sig på banen og vil vokse omkring klimaspørgsmålet og udlændingepolitikken.

Uffe Clausen
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

DR tillader latrinært sprog

Må man som studievært bande og svovle i programmer på Danmarks Radio? Ja, hvis man hedder Esben Kjær og har programmet "Bagklog" på DRs radiofoniske flagskib P1. Og hvis man camouflerer sit latrinære sprog som satire, må man tilmed bande og svovle for åben mikrofon aldeles uhæmmet. Det er i hvert fald læren af den seneste tids begivenheder, begyndende naturligvis med, at nævnte Esben Kjær ikke kunne styre sit sprog, men udtalte sig så grimt, at KLF, seer- og lytterorganisationen af kristen oberservans, simpelthen måtte klage. Svaret var en sand skidtspand mod KLF fra Esben Kjær, der anvendte så grove udtryk, at vi ikke vil misbruge avispapir til at gengive dem. Et lille eksempel viser tonen: "En samling frelste helligfranser", mente DR-medarbejderen at kunne kalde klagerne, hvormed han blot understreger sit eget niveau som et uvornt barn, der desperat søger voksnes opmærksomhed. Ikke uventet slipper Esben Kjær godt fra at udstille sit sproglige armod. Ingen af hans chefer i DR kan finde ud af at sige til manden, at han skal opføre sig ordentligt. Tværtimod antydes, at når der er tale om såkaldt satire, er rammerne ekstra vide. Lad Esben Kjær være, hvad han er. Og husk at afbryderknappen findes. Men desværre er han jo ikke den eneste på landsdækkende radio og tv, der har problemer med at tale rent. På Radio 24syv opleves jævnligt bandende studieværter, endda med en kvinde som én af de værste. Jamen, lyder et ofte fremført argument, sproget i radio og på tv skal afspejle virkeligheden. Altså det sprog, der oftest høres ude i samfundet. Efterhånden sørgeligt nok også brugt af folketingspolitikere. DR og Radio24syv rammer nok på den måde dele af Danmark, men ikke alle. Der findes faktisk mennesker, som er i stand til at tale deres modersmål uden tilsætning af diverse eder og forbandelser. Ved at tillade latrinære udtryk medvirker DR og Radio24syv til at forfladige det danske sprog. Det kan aldrig være deres opgave - tværtimod burde de værne om det talte sprog.

Annonce