Annonce
Sport

Få stillet fodboldabstinenserne: Lokale klubber tester hinanden i træningsturnering

Kristrup og Dronningborg er to af de lokale klubber, der fra lørdag til lørdag tørner sammen, når Kristrups træningsturnering, Brejnholt Cup, afvikles. Arkivfoto: Annelene Petersen
Kristrup, Hornbæk, Dronningborg, Vorup og Vivild lader alle op til den nye sæson i serierækkerne ved at møde hinanden på kryds og tværs, når træningsturnerningen Brejnholt Cup for 23. gang bliver afholdt af Kristrup Boldklub.
Annonce

Randers: Randers FC er gået på sommerferie, men fodboldglade randrusianerne har stadig mulighed for at få stillet sulten den kommende uge, når træningsturneringen Brejnholt Cup løber af stablen den kommende uge.

Det er den 23. udgave af turneringen, som i sin tid blev startet op i anledning af Kristrup Boldklubs 90 års jubilæum.

Over årene har opbakningen til turneringen fra de lokale klubber været svingende, men i år deltager både Vorup FB, Dronningborg B, Hornbæk SF, Vivild IF og selvfølgelig Kristrup i den bedste af de to rækker, der bliver spillet i.

Turneringsplan for Brejnholt Cup

Den 23. udgave af Brejnholt Cup afvikles fra lørdag 25. juli til lørdag 1. august.

Turneringen er inddelt i to seniorrækker afhængig af niveau.

Deltagere i Senior 1, pulje 1: Kristrup (Jyllandsserien), Dronningborg (Serie 1) og Thorsager Rønde (Serie 2).

Deltagere i Senior 1, pulje 2: Vivild (Serie 1), Vorup (Serie 1), Hornbæk (Serie 1).

Turneringsplan:

Lørdag, 25/7: Vorup mod Vivild (klokken 13.00) og Kristrup mod Dronningborg (15.00).

Mandag, 27/7: TRIF mod Kristrup (19.00).

Tirsdag, 28/7: Hornbæk mod Vivild (19.00).

Onsdag, 29/7: TRIF mod Dronningborg (19.00).

Torsdag, 30/7: Vorup mod Hornbæk (19.00).

Lørdag, 1/8: Tredjepladsen i pulje 1 mod tredjepladsen i pulje 2 (13.00), andenpladsen i pulje 1 mod andenpladsen i pulje 2 (15.00, Kristrup Stadion) og vinderen af pulje 1 mod vinderen af pulje 2 (15.00, Kristrup Stadion).

Medmindre andet er angivet, bliver alle kampe spillet på bane 1 ved Tirsdalens Skole.

Deltagere i Senior 2: Vorup (Serie 3), Spentrup (Serie 3), AH 2012 (Serie 3), Kristrup (Serie 4), Thorsager Rønde (Serie 3) og Purhus (Serie 3).

- Vi har arrangeret turneringen i mange år efterhånden og sætter pris på, at de lokale klubber stadig glæder sig til at komme herud. Vi glæder os også selv rigtig meget til det. Det giver lidt ekstra, når de fleste deltagere kan tage cyklen, siger Lasse Mogensen, som er medarrangør af turneringen og cheftræner for Kristrups Jyllandsseriehold.

- Turneringen er også en mulighed for at sidde og hygge sig lidt med hinanden, og det er jo rart at møde de andre trænere og spillere. Det er også en tand sjovere, når der er flere lokale hold med, for der kommer bare flere tilskuere og ser kampene så, tilføjer han.

Annonce

Én coronaregel

Der var længe tvivl om, hvorvidt turneringen kunne blive afholdt på grund af coronapandemien.

- Vi har hele tiden haft det forbehold, at vi skulle kunne afvikle det på en ordentlig måde, der mindede så meget om de andre år som muligt. Nu er restriktionerne der, hvor vi synes, at det er muligt at gennemføre det på en forsvarlig og god måde, siger Lasse Mogensen.

- Vi forventer ikke, at det vil få nogen indflydelse på deltagerne, tilskuerne eller vores økonomi i arrangementet. Den eneste forskel er, at dem, der dukker op for at se kampene, skal gøre det siddende. Det er den regel, der er, tilføjer Kristrup-træneren.

Annonce

Tiltrængt kamptræning

Hos Hornbæk SF, som i år har valgt at deltage i Senior 1-rækken, da det ikke kolliderer med lige så mange spilleres ferier som i tidligere udgaver, glæder man sig også til at tage del i turneringen.

- Det er en god turnering mod nogle kompetente modstandere, og der er også et socialt element i det, så det er en god måde at starte sæsonen på, lyder det fra Simon Gade, cheftræner i Hornbæk.


Turneringen er også en mulighed for at sidde og hygge sig lidt med hinanden, og det er jo rart at møde de andre trænere og spillere. Det er også en tand sjovere, når der er flere lokale hold med, for der kommer bare flere tilskuere og ser kampene så.

Lasse Mogensen, Kristrup Boldklub


Han har været med til at rykke klubben fra Serie 3 til Serie 1 på halvandet år, hvor holdet i efteråret er havnet i pulje med Vorup, Vivild og Dronningborg.

De to førstnævnte er også puljemodstanderne i Brejnholt Cup, men det tillægger træneren ikke så meget værdi. Det er langt vigtigere, at bolden endelig ruller igen oven på coronakrisen.

- Vi glæder os bare til at spille kampe igen. Det er jo noget sjovere end at træne, men det vigtigste er at komme ud og få rørt os og blive matchet på et godt niveau. Vi kender holdene godt, så der bliver nok ikke trukket nogle kaniner op ad hatten, men det er altid rart at møde dem i kamp, så spillerne kan tune sig ind på hinanden, slutter Simon Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce