Annonce
Randers

Fåmælt bygherre efter afslag: Vil ikke kommentere løsning for ulovligt byggeri

Det er nybyggeriet på Overvænget nummer 36-42 i Hornbæk, der har været på Miljø- og Teknikudvalgets dagsorden. Foto: Annelene Petersen
Ifølge forvaltningen er det endnu for tidligt at sige hvor meget, der konkret skal ændres på byggeriet på Overvænget, for at det kan blive godkendt. Bygherre Søren Tovgaard ønsker ikke at udtale sig om Miljø- og Teknikudvalgets afgørelse.
Annonce

Randers: Tirsdag aften besluttede Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune, at bygherre Søren Tovgaards byggeri på Overvænget 36-42 ikke kunne opnå den fornødne dispensation, og at det derfor skulle fysisk lovliggøres, hvilket betyder, at det skal helt eller delvis nedrives.

Men det betyder sandsynligvis ikke, at alle fire huse skal rives ned, forklarer Carsten Riisgaard, der er sektionsleder i Byg i Randers Kommune og var med til udvalgsmødet for at sætte politikerne ind i sagen.

- Det betyder, at det, der ikke kan opnå lovliggørelse, skal fjernes, siger han.

Hvor meget, der konkret skal gøres, er dog for tidligt at sige, vurderer han.

- Man kan ikke bare lige sige: "det skal væk og det skal væk". Det kommer helt an på, hvor langt bygherre er kommet. Bygherre skal fortælle, hvad der er gjort, for det kan man ikke bare se med det blotte øje. Det handler blandt andet om om de koter (højden for et bestemt terrænpunkt, red.), der er bygget i, siger han.

Bygherre Søren Tovgaard vil ikke kommentere på Miljø- og Teknikudvalgets afgørelse. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Politianmeldelse gælder stadig

Hvordan bygherre vil bygge videre, blandt andet i forhold til de carporte, der ikke blev givet dispensation for højderne på, er op til byggeherre - selvfølgelig inden for lokalplanens grænser.

- Det er jo ikke sikkert, at carportene kan få den sammenhæng med resten af byggeriet, som det var ønsket, siger Carsten Riisgaard.

Første punkt er, at der bliver givet afslag på dispensationen, og så skal bygherre vende tilbage med et revideret byggeprojekt, så der kan gives en byggetilladelse, siger han.

En sådan foreligger ikke, og derfor er byggeriet også ulovligt. Kommunen har udstedt et standsningspåbud, men dette har bygherre ikke overholdt, og derfor er sagen også videregivet til Østjyllands Politi, og den anmeldelse bliver ikke trukket tilbage, fordi sagen nu har været omkring Miljø- og Teknikudvalget.

- Vi har brug for politiets hjælp, for der er sket et brud på byggeloven, siger Carsten Riisgaard.

En sådan politianmeldelse er ifølge sektionslederen ikke hverdagskost.

- Det er meget usædvanligt, at bygherre ignorerer et standsningspåbud, siger han.

Annonce

Fåmælt bygherre

Bygherre selv er meget fåmælt omkring sagen.

Da avisen fanger ham på telefonen onsdag formiddag, ønsker han, ligesom tirsdag, ikke at kommentere på sagen. Hverken på afgørelsen i Miljø- og Teknikudvalget eller på, hvad der nu skal ske.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Søren Tovgaard.

Ligeledes vil han ikke kommentere på, om han føler sig hævet over loven, siden han i første omgang er begyndt at bygge uden byggetilladelse, og i anden omgang har ignoreret standsningpåbuddet, som Randers Kommune har givet ham.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger han.

Bygherre Søren Tovgaard vil ikke kommentere på Miljø- og Teknikudvalgets afgørelse. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce