Annonce
Randers

Fåmælt formand i rallyklub efter udsigt til stor bøde: Vi har søgt professionel hjælp

Her ses rallykører Jørgen Hansens Porsche 997 GT3 få minutter før, han 16. september 2017 kørte på banen, punkterede, mistede herredømmet over bilen og påkørte to unge officials. Arkivfoto: Axel Schütt
En tiltale for overtrædelse af arbejdsmiljøloven og udsigten til muligvis at skulle betale en bøde på et sekscifret beløb har fået Randers Auto Sport til at hyre advokathjælp.
Annonce

Randers: - Vi har det rigtig skidt med hele situationen og det, der er sket. Men så længe den er sag kører, så har vi ikke rigtig nogen kommentarer.

Sådan lyder det fra Randers Auto Sports formand, Jens Erik Jensen, da Randers Amtsavis ringer til ham for at høre nærmere om den tiltale for overtrædelse af arbejdsmiljøloven, som foreningen er blevet mødt med efter den rallytragedie, der i 2017 kostede to unge mennesker livet. En straffesag der er planlagt til at skulle for retten 24. og 25. oktober i år.

Straffen for overtrædelse af arbejdsmiljøloven består som oftest af en bøde, og det er også, hvad anklagemyndigheden går efter i Randers Auto Sports tilfælde. Men selvom Jens Erik Jensen tilsyneladende kender størrelsen på den bøde, som rallyklubben risikerer at blive idømt, så ønsker han - ligesom anklagemyndigheden - ikke at oplyse beløbets størrelse.

På samme måde ønsker formanden heller ikke at forholdes sig til, hvor det vil efterlade Randers Auto Sport, hvis klubben skulle blive pålagt at betale en bøde på 100.000 kroner.

Annonce

Tanker til familien

Til gengæld vil Jens Erik Jensen gerne fortælle, at Randers Auto Sport har søgt professionel hjælp fra en advokat i forhold til den forestående straffesag.

- Vi har jo aldrig stået i sådan en situation, som den her. Vi ved ingenting om noget, og derfor er det bedst at vi overlader sagen til nogen, der har forstand på den slags, siger han.

Formanden for Randers Auto Sport slår desuden fast, at tragedien fra 16. september 2017 har sat dybe spor hos foreningen bestyrelsen og dens menige medlemmer.

- Hele den her sag har fra dag ét været dybt ulykkelig. Den fylder en hel del i vores forening, og især os, der har været indblandet i sagen, tænker stadig rigtig meget på familien. Og det vil vi blive ved med, siger Jens Erik Jensen.

Af hensyn til familien håber han derfor, at man snart når til en endelig afslutning på sagen

- Det fører ikke til ret meget, at man skal blive ved med at rippe op i det her. Det gør ondt på alle, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce