Annonce
Østjylland

Fælles fodslag om fjordstrategien

Fjordstrategien er et resultat af en proces, hvor alle har kunnet byde ind med deres idéer og drømme for Mariager Fjord. Pressefoto
Bred politisk opbakning til langsigtet plan, som skal gøre Mariager Fjord endnu skønnere.

MARIAGERFJORD: Mariagerfjord Kommune har nu fået en samlet strategi, der skal gøre Danmarks smukkeste fjord endnu mere tilgængelig for alle, der bor og besøger den nordjyske fjordkommune.

Det stod klart, da byrådspolitikerne torsdag aften behandlede et længe ventet forslag til en fjordstrategi. Her var der bred opbakning til strategien, som definerer en samlet vision for fjorden og en række væsentlige fokusområder.

Det glæder borgmester Mogens Jespersen (V), at der er fælles fodslag om fjordstrategien:

Annonce

- Det er godt, at vi nu har et fælles udgangspunkt for at udvikle mulighederne omkring og på vores fjord. Vi er enige om, at vi skal have en skøn og levende fjord for alle, der oplever vores land, når det er allerdejligst. Med strategien har vi fået en rettesnor for, hvordan vi kan realisere ambitionerne i de kommende år, siger borgmesteren.

Det er de aarhusianske landskabsarkitekter fra LYTT Architecture, der sammen med Mariagerfjord Kommune har udarbejdet strategien. Det er sket på baggrund af en inddragende proces, hvor alle borgere, foreninger, virksomheder og andre aktører har kunnet give deres besyv med.

Fjordstrategien lægger en ramme for indsatser, der er bæredygtige, respektfulde overfor kulturhistorien og har kvalitet. Ud over en vision for fjorden og en række anbefalinger rummer strategien også et varieret katalog over store og små projekter, som politikerne kan vælge at bringe i spil, når strategien skal udmøntes. Det kræver i sagens natur bevilling af økonomiske ressourcer og inddragelse af lokale interessenter.

Med det nyligt indgåede budgetforlig har politikerne allerede taget forskud på glæderne. Således rummer budgettet en million kroner årligt i de kommende fire år, der er øremærket til fjordstrategien. Desuden er der afsat en million kroner om året i de næste fire år til at videreudvikle og realisere helhedsplanen i Hadsund, som vil spille tæt sammen med den nye fjordstrategi.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalyse: Kun kynismen til forskel på Brøndby og Randers FC

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce