Annonce
Randers

Fælles front på venstrefløjen: Rød trio går sammen i valgforbund

Bjarne Overmark, Beboerlisten, og Frida Valbjørn Christensen, Enhedslisten, her i samtale med Mogens Nyholm fra Radikale Venstre, går i valgforbund med Velfærdslisten. Arkivfoto: Annelene Petersen
Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten går sammen til byrådsvalg i kampen for værdig velfærd og endnu mere fokus på klimaet.

Randers: Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten er så begejstrede over det fælles samarbejde i den forløbne byrådsperiode, at de tre lilleputter i byrådet har valgt at slå kludene sammen i et fælles valgforbund til kommunalvalget tirsdag 16. november.

I en fælles pressemeddelelse slår de tre på, at de gennem en række sager i byrådsperioden har kæmpet flere kampe i fællesskab. De nævner blandt andet dagplejernes urimelige arbejdsvilkår under covid-19, Stjernehussagen og skandalesagen på ældreområdet og plejehjemslukninger.


Annonce

Vi vil sætte endnu mere fokus på klimaet, også lokalt, da vi skal foretage alvorlige ændringer i fællesskab.

Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten


Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten har desuden arbejdet sammen i det daglige og blandt andet stillet fælles budgetforslag, senest i efteråret.

Velfærd og Verdo

Den kommende tid vil de tre fortsætte det fælles arbejde for en værdig velfærd for alle kommunens borgere. De vil fortsat bevare åbenheden og kontakten med borgerne i verserende og nye sager, ligesom de i den kommende byrådsperiode vil bevare fokus på Verdo-skandalen, bekæmpelse af social uretfærdighed og den grønne dagsorden.

"Vi vil sætte endnu mere fokus på klimaet, også lokalt, da vi skal foretage alvorlige ændringer i fællesskab, hvis vi skal nå at rette op på de mange klimarelaterede problemer, som mennesket selv har været med til at skabe", lyder det i den fælles pressemeddelelse.

Annonce

Klar til drøftelser

De tre nuværende byrådsmedlemmer, Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, Bjarne Overmark, Beboerlisten, og Frida Valbjørn Christensen, Enhedslisten, genopstiller alle til kommunalvalget.

De understreger, at de stadig er to selvstændige lister og et parti, der særskilt tager stilling til de enkelte sager både i udvalgene og i byrådssalen. Valgforbundet er ikke lukket. Derfor er de tre klar til  drøftelser med andre interesserede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce