Annonce
Østjylland

Fængsel og stor bøde til fartglad indbrudstyv: Dømt for 130 forhold

En 32-årig mand blev tirsdag dømt for 130 forhold ved Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Listen var lang, da en 32 årig mand ved Retten i Aarhus blev dømt for ikke mindre end 130 forhold lige fra tyveri til narkokørsel.
Annonce

AARHUS: Ubetinget fængsel i et år og to måneder, en bøde på 50.000 kroner og frakendelse af kørekortet i 10 år. Sådan lød dommen ved Retten i Aarhus tirsdag, da en 32-årig mand stod tiltalt for ikke mindre end 130 forskellige forhold – heriblandt flere tyverier, indbrud, databedragerier og færdselsforseelser.

Den 32-årige har siddet varetægtsfængslet siden september. Han kom for alvor i politiets søgelys, da en patrulje fra Aarhus Vest standsede ham i en bil på baggrund af flere færdselsforseelser.

I bilen lå blandt andet flere helt nye sportssko med prismærker på. Det fik betjentene til at mistænke, at den 32-årige kunne stå bag et større tyveri ugen før mod en sportsbutik i Bruuns Galleri i Aarhus. Her havde gerningsmanden skaffet sig adgang til et varelager, hvorefter han fyldte bilen med sportstøj til en værdi af over 300.000 kroner.

Via overvågningsoptagelser og ransagninger lykkedes det politiet at koble den 32-årige til indbruddet i Bruuns Galleri.

En gennemgang af hans noget brogede cv viste, at den 32-årige også var sigtet for en række butikstyverier i Østjylland, som han også blev tiltalt for under sagen.

Derudover havde han begået en del færdselsforseelser, som narkokørsler og kørsler uden kørekort. Alt i alt gav det en bøde på 50.000 kroner og en frakendelse af kørekortet, der gælder de næste 10 år.

Annonce

Stjal borgeres kreditkort

Den 32-årige erkendte alle forhold – deriblandt også flere tyverier af tilfældige borgeres kreditkort, som han efterfølgende havde hævet eller forsøgt at hæve penge på.

Anklager i sagen, Jacob Gents, er tilfreds med udfaldet af sagen.

- Den 32-årige har igen og igen forbrudt sig mod både straffeloven og færdselsloven, og den kriminalitet han har begået, er gået ud over mange borgere og virksomheder. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en længere ubetinget fængselsstraf og en stor bøde, lyder det fra anklageren i en pressemeddelse.

Den 32-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning kan påbegyndes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce