Annonce
Randers

Fængsel og udvisningsdom: 24-årig cykeltyv overlistet af hundepatrulje

Foto: Iris/Scanpix

Randers/Hadsten: En 24-årig ukrainsk mand blev onsdag i retten i Randers idømt otte måneders fængsel og udvisning for at have planlagt at sælge 43 stjålne cykler til en værdi af over 200.000 kroner og for at have brudt sit indrejseforbud. Derudover blev ukraineren også dømt for dokumentfalsk.

Sagen tog sin begyndelse, da Østjyllands Politi i oktober fik et tip om, at der befandt sig en del stjålne cykler på en landejendom ved Hadsten.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor der i et forfaldent stuehus blev fundet 43 cykler. Ved hjælp af stelnumrene kunne de konstatere, at i hvert fald 13 af dem var meldt stjålet. Ud fra tippet havde politiet en formodning om, at det var to mænd, der opbevarede cyklerne på stedet, men ingen af dem befandt sig på adressen.

Derfor planlagde Østjyllands Politi i stedet en lille overraskelsesaktion dagen efter, hvor flere betjente gemte sig i nærheden af landejendommen og ventede på, at de to mænd skulle ankomme. Efter lidt tid kom mændene kørende i en bil, og da de steg ud, kom en patrulje frem for at anholde dem. Den ene mand overgav sig straks, mens den 24-årige stak i løb fra stedet. En hundepatrulje, der lå gemt kort derfra, kom derfor i aktion, og en hurtig politihund fik indhentet den 24-årige, der blev anholdt.

Annonce

Solgte cykler på nettet

Begge mænd blev sigtet for tyveri og varetægtsfængslet. Sigtelsen blev dog senere frafaldet mod den ene. Det var heller ikke muligt at bevise, at den 24-årige mand havde stjålet cyklerne. Til gengæld fandt politiet frem til, at han havde sat flere lignende cykler til salg på ukrainske sociale medier.

Derudover viste det sig, at han i forvejen havde et indrejseforbud og slet ikke måtte være i Danmark. Da der også blev fundet et falsk id-kort og kørekort på den 24-årige, blev han ud over hæleri og brud på indrejseforbuddet også tiltalt for dokumentfalsk.

Torsdag faldt dommen så, og den lød på otte måneders fængsel og udvisning til Ukraine med indrejseforbud de næste seks år.

Som anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen forklarer om den 24-årige:

- Han blev dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed, fordi politiets efterforskning viste, at det var meget organiseret kriminalitet, han stod bag. Der var udelukkende tale om dyrere cykler og de lå skilt ad på landejendommen klar til at blive transporteret ud af landet. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte blev idømt flere måneders fængsel, og at politiet fik forpurret salget, så de forurettede kunne få deres cykler tilbage, siger anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen.

Den 24-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Annonce