Annonce
Randers

Færre tomme butikslokaler i midtbyen

De handlende i midtbyen har fået flere butikker at boltre sig i det sidste halve år. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Randers: Antallet af tømte butiks- og erhvervslokaler i Randers midtby er faldende, viser en ny opgørelse foretaget af forvaltningen i Randers Kommune. Som en del af indsatsen i city holder man øje med omfanget af de tomme lokaler, og siden første kortlægning tilbage i maj er antallet faldet med i alt otte.

- Det er en tendens, som går den rigtige vej. Det er ikke et stort fald, men det er vigtigt, at det trods alt ikke er en stigning, som man faktisk ser i mange andre byer, siger midtbykoordinator Anne Iversen Hansen.

På landsplan er lidt over seks procent af alle butikskvadratmeter i dag tomme - det højeste niveau i tre år. Og det er ikke kun de mindre byer, som bliver ramt af udfordringer. I hovedstadsområdet har man således det højeste antal tomme butikslokaler i 16 år.

Annonce
Opgørelsen er lavet, inden Mr annoncerede, at butikken er under ophør. Kilde: Randers Kommune

Tendensen er vendt

En detailhandelsanalyse foretaget i Randers Kommune i 2015 viste, at der på daværende tidspunkt var 44 tomme lokaler i midtbyen. Opgørelsen fra maj i år viste, at det tal var steget, men tendensen ser nu ud til at være vendt.

- Først og fremmest tror jeg, det skyldes det kæmpestore stykke arbejde som både cityforeningen, mæglerne, erhvervsdrivende og de handlende selv har lavet. Vi får virkelig vist, hvad byen kan, siger Anne Iversen Hansen.

Opgørelsen fra Randers siger intet om størrelsen på de ledige butikslokaler, men Anne Iversen Hansen fortæller, at nogle lejemål helt naturligt vil have større fokus end andre.

- Beliggenheden betyder meget. Den dag, vi kan melde ud, at der ligger en aftale om modecentret, vil det selvfølgelig gøre en stor forskel for Torvegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce