Annonce
Østjylland

Færre vælgere stemte i Assens og Mariager

Det var ikke gode nyheder for Socialdemokratiet i Assens, da stemmerne fra kommunalvalget 2017 blev talt op tirsdag aften. Foto: Martin Termansen

Stemmeprocenten til kommunalvalget 2017 faldt i både Assens og Mariager. I Assens gik det særligt udover Socialdemokratiet, der led under at have sagt farvel til Finn Cilleborg.

Mariagerfjord: Der har ikke været lige så meget tryk på stemmeurnerne i Mariager og Assens, som der var for fire år siden til det seneste kommunalvalg.

I Assens er det lige knap hver tredje vælger, der har valgt at blive hjemme i sofaen. Det er et fald på mere end fire procentpoint i forhold til valget i 2013.

I Mariager er valgtilslutningen ikke faldet på samme måde, men den er alligevel dykket med halvanden procent til 70,79 procent.

Den faldende stemmeprocent skuffer Socialdemokratiets spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Leif Skaarup, men politikeren mener ikke, at der kunne være gjort noget anderledes.

- Det er altid ærgerligt, når færre deltager aktivt i demokratiet, men jeg synes, vi har været meget ude i begge byer og været på gaden for at snakke med vælgerne. Det er svært at sige, hvad vi har kunne have gjort anderledes, for jeg synes, vi har gjort det så godt, vi kunne, lød det fra Leif Skaarup, da stemmeprocenten for de to byer var blevet offentliggjort.

For Socialdemokratiet er det faldende stemmetal i særligt Assens en skuffende nyhed. I byen hev partiet nemlig mere end dobbelt så mange stemmer end den næststørste stemmesluger Venstre ved valget i 2013.

I alt gik Socialdemokratiet tirsdag aften 12,2 procent tilbage i Assens, hvor de store vindere i høj grad blev SF, der fik 5,1 procent flere stemmer, mens Venstre øgede stemmetotalen med 4,9 procent og Alternativet fulgte trop med 2,7 procent.

- Det er svært at overskue, hvorfor stemmeprocenten er faldet derude. Men der har været mange vælgere, som har skullet finde en ny mand at stemme på, nu når Finn Cilleborg ikke stiller op igen, så det har måske haft noget at sige, siger Leif Skaarup.

Finn Cilleborg fik i alt 452 personlige stemmer tilbage i 2013, og i hans fravær har en del af vælgerne altså valgt at finde nye græsgange.

I Mariager var valget anderledes positivt for Leif Skaarups parti. Her blev det til en fremgang på 1,6 procentpoint i forhold til 2013.

Se videoen: Konstituering på plads i Mariagerfjord Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce