Annonce
Randers

Fætter BR er tilbage: Jonathan klippede den røde snor

Hjertelig velkommen! Butikschef Michael Andreasen dukkede på slaget 12 op i ballonportalen og bad straks førstemand i køen, Jonas, om at stå for den officielle åbning. Foto: Annelene Petersen
Efter omkring fire måneder uden legetøjsbutik er Fætter BR åbnet i bygningen på Marsvej, nu med Salling Group som ejere i stedet for konkursramte Top Toy A/S, som mellem jul og nytår sidste år måtte kaste håndkædet endegyldigt i ringen.
Annonce

Randers: Selv om han blot er fem år gammel, afslørede Jonathan Vernegreen fredag middag, at han har potentiale som fremtidig borgmester i Randers. Uden at ryste på hånden delte han nemlig den røde snor i to med et præcist klip med den gyldne saks og sørgede dermed for, at legetøjsglade randrusianere igen har adgang til Fætter BRs bud på et slaraffenland for de yngste.

Jonathan blev valgt, fordi han stod forrest på den røde løber, som i dagens anledning var lagt ud foran indgangen til bygningen, som indtil konkursen i Top Toy A/S husede en Toys'R'Us-butik. Top Toy koncernen omfattede ud over Toys'R'Us Fætter BR-kæden, som blev overtaget af Salling Group, der altså nu er i gang med at genåbne en del fætter-butikker - én om dagen over nogle uger.

Trods det, at snorklipningen ikke var noget Jonathan havde forberedt sig på, blev det klaret med bravour, men hans egentlige ærinde var at få noget spændende legetøj med hjem - gerne til en god tilbudspris. Inden han entrede butikken havde han dog endnu ikke gjort endeligt op med sig selv, hvad det skulle være. Men nok noget Star Wars eller noget Lego.

- Men jeg skal ikke bruge alle mine penge i dag, forsikrede Jonathan, som dog for en sikkerheds skyld havde taget hele opsparingen på 289 kroner med.

Fem-årige Jonas Vernegreen afslørede klart borgmesterpotentiale, da han officielt åbnede den nye Fætter BR butik. Bag ham i rød bluse er det nummer to i køen, Lærke Jacobsen, ligeledes fem år. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Bamse og stjernekrig

Nummer to i køen var Lærke Jacobsen, ligeledes fem år, som modsat Jonathan godt vidste, hvad hendes i alt 250 kroner skulle bruges til.

- Jeg skal have en bamse, fortalte hun med et stort forventningsfuldt smil om læberne.

Ingen af de to første kunder i køen var helt alene i byen. Jonathan havde både mor og far, Maria og Søren, med, mens Lærke var ledsaget af sin mor Karina.

Men køen ved butikken, som et kvarter før åbningen var moderat af længde, men som i de sidste minutter voksede sig lang, talte også større legebørn som eksempelvis Benny Ray, danser og Star Wars fan. Han sikrede sig et par stjernekrigsfigurer, som han ikke havde i forvejen.

Annonce

I børnehøjde

Den gode stemning og de mange mennesker havde sin effekt på Michael Andreasen, som fra start derfor havde iført sig et stort smil. Michael er butikschef, og efter først at have taget sig tid til at byde hver enkelt i køen velkommen, kunne han over for Amtsavisen berette, at butikken fra start nok vil ligne Fætter BR, som vi kender det.

- Men konceptet vil langsomt og løbende blive ændret. Og allerede nu er vi gået i gang med at realisere ambitionen om at placere os mere i børnehøjde, sagde han og uddybede:

- Det betyder blandt andet, at der bliver langt flere muligheder for at prøve legetøjet, ligesom vi helt naturligt altid vil hilse på børnene først og derefter på mor og far.

Også nogle store legebørn var mødt op til genåbningen af fætterbutikken. Her er det danser og Star Wars fan Benny Ray, som har fundet et par figurer, som ikke allerede står derhjemme på hylderne. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra ny skuffelse i Herning: Det ekstraordinære udeblev

Annonce