Annonce
Erhverv

Fødevaregigant køber sig ind i Randers-firma

Jeg har fået det, som jeg gerne ville have det. Ellers havde jeg ikke solgt. Jeg har i et stykke tid haft planlagt en form for generationsskifte, og det er det, der er foregået nu, kan man sige, fortæller Jan Hørby om salget. Parterne er blevet enige om ikke at offentliggøre købesummen. Arkivfoto: Ole Jakobsen

- Et lykkeligt ægteskab. Sådan beskriver Jan Hørby, grundlægger af SR Food i Uggelhuse, det nylige salg på 80 procent af virksomheden til Dragsbæk A/S, der er datterselskab til fødevaregiganten Orkla Food Ingredients.

Annonce

Randers: I år fylder Jan Hørby rundt. Og netop det har sat tankerne i omdrejninger hos erhvervsmanden, der tilbage i 2003 startede den succesfulde fødevarevirksomhed SR Food, som har til huse i Uggelhuse.

- I al beskedenhed bliver jeg 60 i år, og så bliver man nødt til at tænke fremad, og det har jeg gjort, fortæller Jan Hørby.

Netop derfor valgte han i midten af maj at indgå en aftale med Dragsbæk A/S i Thisted, der er datterselskab til Orkla Food Ingredients, om at lade dem købe 80 procent af aktierne i det danske salgs- og distributionsselskab.

Et samarbejde, som han venter sig meget af.

- Det handler simpelthen om synergi. Vi har nogle gode kvalitetsprodukter, mens Dragsbæk og Orkla Ingredients har netværk i områder, som vi ikke har. Så det er et spørgsmål om at kunne bruge hinanden. For man behøver jo ikke gå over åen efter vand, siger han.

Annonce

En god kemi

At Jan Hørby har valgt at sælge til netop Dragsbæk, er der særligt en grund til.

- Salget er et led i et planlagt generationsskifte. Jeg kunne enten vælge at fortsætte en del år endnu, som vi gør nu, eller jeg kunne vælge en partner, der også er interesseret i at udvikle SR Food. Og der besluttede jeg mig for det sidste, fortæller han.

Derudover har han i Dragsbæk fundet en partner, der deler hans ambitioner for virksomhedens fremtid.

- I de samtaler, vi (Dragsbæk og SR Food, red.) har haft, har vi haft en rigtig god kemi. Og der har også været en stor forståelse for hinanden og for, hvordan samarbejdet skal køre fremadrettet. For - og det er vigtigt for mig at understrege - der er ikke tale om en overtagelse, men om et samarbejde, siger Jan Hørby, der med sine tilbageværende 20 procent af aktierne fortsætter som administrerende direktør i virksomheden.

Annonce

Ingen store ændringer

Fem gange i træk - senest i 2016 - er SR Food blevet udnævnt som "årets gazelle" af Børsen - en ære, der tildeles hurtigt voksende virksomheder, der som minimum har fordoblet deres omsætning over en fire-årig periode. Og som en ekstra fjer i hatten blev virksomheden, der ved udgangen af 2016 kunne præstere et årsregnskab efter skat på knap ni millioner kroner i plus, i foråret udnævnt til "årets erhvervsvirksomhed" af Erhverv Randers.

SR Food er med andre ord succesfuld. Af samme årsag forventer Jan Hørby ikke, at den nye partner i selskabet har planer om at ændre på dagligdagen i SR Food.

- Vi importerer fødevarer fra store dele af Europa og sælger det til supermarkedskæder i Danmark, Sverige, Norge, Island og til dels Finland, og det har vi formået at gøre på en rigtig fin måde. Så hvis man ser på vores resultater, er der ikke mange, der med det antal af medarbejdere, vi har, på knap seks medarbejdere, har formået at skabe de resultater, som vi har. Det tror jeg ikke, der er nogen, der har lyst til at ændre på. Tværtimod, siger han.

SR Food har et bredt sortiment og sælger blandt andet fersk dej, tapas og pålæg til det nordiske marked. Dertil kommer en stigende andel af økologiske og vegetariske produkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce