Annonce
Østjylland

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter på Djursland: Smid varerne ud hvis du har handlet her

Fødevarestyrelsen har beslaglagt kødprodukterne og anbefaler, at forbrugere, der har købt kødvarer på adressen, smider varerne ud. Pressefoto: Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsens Rejsehold har beslaglagt grise og kødprodukter fra dyr, som er slagtet uden dyrlægekontrol og under uhygiejniske forhold.
Annonce

Norddjurs: Da medarbejderne fra Fødevarestyrelsens Rejsehold sent tirsdag kom på uanmeldt besøg i en bygning på Århusvej 149 i Trustrup på Djursland fandt de tre grisekroppe, rullepølsekogeri og røgeri med bacon og griseører.

Fødevarestyrelsen har beslaglagt kødprodukterne og anbefaler, at forbrugere, der har købt kød eller kødprodukter på adressen, smider varerne ud til destruktion.

Virksomheden er ikke registreret i Fødevarestyrelsen, og dermed har Fødevarestyrelsen ikke ført kontrol med dyreslagtningen og virksomhedens håndtering af hygiejne, nedkøling og skadedyrssikring.

Annonce

Smid varerne ud

Ud over grise har det ulovlige slagteri solgt oksekød. Virksomhedens udskæring og produktion af blandt andet bacon og rullepølser er sket i en privat bygning, som ikke er godkendt til fødevareproduktion.

Selve slagtningerne er sket på lokale landbrug uden en forudgående lovpligtig dyrlægekontrol.

Fødevarestyrelsen kan derfor ikke afvise, at dyrene var syge, da de blev slagtet. Slagtning på et landbrug, der ikke er indrettet til formålet, betyder, at der er stor risiko for, at kødet bliver forurenet med bakterier.

Ejeren af det ulovlige slagteri har tidligere været fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed. Han oplyser, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise og en ko.

Han har afvist at oplyse, hvem han har solgt kød og kødprodukter til. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugere, der har købt kødprodukter fra bygningen i Trustrup, til at smide varerne ud, da de kan være sundhedsskadelige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

En mand af få ord: Spiller Carlgren på sidste vers i Randers FC?

Annonce