x
Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Det kimer i klokker for Per Rasmus Møller

Per Rasmus Møller er her fotograferet ved klokkespillet i Vejlby Kirke, Allingåbro. Privatfoto
Ikke bare er han organist, han er også Kirkeministeriets klokkekonsulent. Nu fylder musikeren fra Djursland 70 år.

70 Per Rasmus Møller, Ryomgård, fylder 70 år onsdag 11. marts.

Per Rasmus Møller har en travl arbejdshverdag, der deles mellem flere forskellige arbejdspladser. Han er organist i Vivild og Vejlby kirker på Norddjursland samt klokkenist ved Grenaa Kirke og Vejlby Kirke. Derudover underviser han studerende i bl.a. campanologi og klokkespilskundskab ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Undervisningen foregår dels i Løgumkloster, dels i København og en gang imellem i Grenaa Kirke.

En stor post i Per Rasmus Møllers arbejde er hans job som Kirkeministeriets klokkekonsulent. I den egenskab rådgiver han først og fremmest kirker i sager, hvor der skal laves ændringer eller nyanlæg i forbindelser med klokker, klokkespil og indimellem tårnure. Da Kirkeministeriet ansatte Per Rasmus Møller som klokkekonsulent, var det i første omgang for Østdanmark, idet man i første omgang gerne ville fordele arbejdet på to personer. Det varede dog kun et enkelt års tid, hvorefter Per Rasmus Møllers ansættelse kom til at omhandle hele landet.

Her kommer hans oprindelige uddannelse ham til gode; han er oprindeligt udlært radiomekaniker hos radiofirmaet Markus, der engang fandtes i Grenaa, og han har senere – sideløbende med sine organistjobs - arbejdet en del år i radiobranchen.

Den tekniske indsigt, fornemmelsen for håndværk samt hans evne til at tale med alle slags mennesker gør ham til en særdeles kompetent og vellidt medspiller i de mange sammenhænge, han arbejder i. Der skal samarbejdes med menighedsråd, stiftsøvrigheder, klokkeinstallatører, klokkenister og øvrige konsulenter, som er involveret i klokkesager. Han skal rådgive mennesker i et menighedsråd, som i de fleste tilfælde ikke ved noget af betydning om dette emne, men med sin store ekspertise og viden på området evner han at lytte til folk og prøve at give dem lige præcis den vejledning, som de efterlyser.

Per Rasmus Møller er oprindelig fra landsbyen Hyllested ved Tirstrup, og hans gode hukommelse og den brændende interesse for landsbylivet hér fik ham til i 2013 at skrive bogen med titlen "Om Bette-Aksel, Kradéme-Søren, Sateme-Povl og alle de andre i barndommens Hyllested".

Indimellem de mange faglige interesser og arbejdsopgaver bliver der også tid til familien, herunder de fire børn og to børnebørn, blandt andet med den fælles interesse for musikken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Annonce