Annonce
Randers

Følger situationen tæt: Smittetallet i Randers er stigende -  men ikke alarmerende

I Randers blev ni personer testet positiv for covid-19 fra torsdag til fredag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Fra torsdag til fredag blev der fundet ni nye smittede i Randers. Selv om det er et forholdsvis lille tal, er det dog udtryk for en voldsom procentuel stigning, idet der de seneste mange dage kun er fundet én til to smittede. Der er endnu ingen planer om nye restriktioner.
Annonce

Randers: Fra torsdag til fredag blev ni borgere i Randers konstateret smittede med corona. Det er ikke alarmerende mange, men dog udtryk for en procentuelt voldsom stigning. De mange foregående døgn, er der nemlig blot registreret én-to nye smittede om dagen.

Som det også har været en tendens i resten af landet, er det i Randers fortrinsvis yngre mennesker, som smittes. Af de ni, som blev konstateret smittet fra torsdag, er otte under 40 år, mens den sidste er mellem 40 og 60 år.

- Der er med andre ord, og heldigvis, ingen ældre borgere, som er ramt, ligesom de nysmittede heller ikke er tilknyttet plejecentre eller lignende, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Han fortæller videre, at den krisestab, som kommunen har haft nedsat siden pandemiens indtog i Danmark i det tidlige forår, senest mødtes torsdag og mødes igen tirsdag morgen i næste uge.

- Vi følger situationen fra dag til dag, og torsdag besluttede vi med baggrund i den seneste tids stigning i smittetallene at skrue op for informationsniveauet. Men vi har ingen aktuelle planer om nye restriktioner, siger Jesper Kaas Schmidt.

Annonce

Flere SoMe-opslag

Det øgede kommunikationsniveau indebærer ifølge kommunikationschef Karen Balling Radmer for eksempel, at frekvensen af de allerede eksisterende infospots på byportalerne ved indfaldsvejene sættes op. Det samme er tilfældet med opslagene på de sociale medier.


Vi følger situationen fra dag til dag, og torsdag besluttede vi med baggrund i den seneste tids stigning i smittetallene at skrue op for informationsniveauet. Men vi har ingen aktuelle planer om nye restriktioner.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers


- Nu mødes krisegruppen igen tirsdag morgen, og hvis det så vurderes, at smittetallet tilskriver, at der skal gøres endnu mere, vil vi nok begynde at annoncere også blandt andet trykte og elektroniske medier, siger Karen Balling Radmer.

Budskabet er imidlertid uændret: God håndhygiejne, hold afstand osv.

I alt 69 af landets 98 kommuner ligger i øjeblikket over den såkaldte bekymringsgrænse, som er 20 nysmittede per 100.000 indbyggere over den seneste uge.

Randers ligger dog med 28 smittede per 100.000 langt nede på listen, der toppes af Ishøj med 201. I Aarhus er der den seneste uge fundet 75 nye smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce