Annonce
Randers FC

Før AGF-brag: Kulturbæreren Thomsen holder holdkammeraterne i ørerne

Johnny Thomsen har forlænget sin kontrakt i Randers FC med et år. Veteranen nyder den tiltagende rolle uden for banen, hvor han skal føre Randers FC-kulturen videre. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
37-årige Johnny Thomsen har forlænget sin kontrakt med Randers FC med et enkelt år. Højre backen har de senere år indtaget en vigtig rolle uden for banen, og rutinen kommer også i spil i kampene mod AGF, så randrusianerne kan undgå røde kort og hjerneblødninger.
Annonce

Randers: Johnny Thomsen er stabil som få. På og uden for banen.

Siden 2012 har backen patruljeret i Randers FC's højre forsvarsside. 229 kampe i alt. Én færre end Alexander Fischer og 33 styk efter klubrekordholderen Mads Fenger.

Fischer skal han nok få sendt væk fra andenpladsen, mens Fenger bestemt er inden for rækkevidde.

Den 37-årige højre back har blot misset én kamp i sæsonen, og i søndags blev det offentliggjort, at veteranen fortsætter et år mere i Kronjylland. Måske mere. En udløbsdato opererer Johnny Thomsen nemlig ikke med.

- Jeg nyder at komme på arbejde hver dag, og når kroppen ikke siger stop, og hovedet stadig er med, kan jeg ikke se nogen grund til at stoppe, når klubben også stadig vil have mig. Hvis jeg står i samme situation igen om et år, hvor jeg har spillet alle kampe og stadig har lysten, ville det da være mærkeligt, hvis jeg ikke fortsatte, men det er svært at spå om, siger højre backen.

Annonce

Vigtig kulturbærer

Med syv år i klubben og et pas, der afslører en fødselsdato seks år tidligere end nærmeste forfølger i form af Kevin Conboy, følger der forpligtelser. Nu er det ikke længere nok bare at præstere på banen.

-Jeg har fået en rolle, hvor det uden for banen også fylder en del. Der skal holdes styr på omklædningsrummet, og der skal bæres noget kultur videre. Vi har mistet meget kultur de seneste år, og vi mister nok desværre også en del her i transfervinduet, så de der særlige Randers FC-værdier er vigtige for mig at føre videre, siger Johnny Thomsen, som nyder at løfte opgaven.

-Det har været rigtig spændende at være en del af klubbens nye retning, hvor der skal satses mere på talenter. Det er fedt at hjælpe de nye på vej og være med til at implementere de værdier, som er vigtig at have som Randers FC-spiller. Det er en rolle, som jeg befinder mig godt i.

Annonce

Røde kort og hjerneblødninger

Rollen som rutineret foregangsmand kommer højrebacken også til at indtage i forbindelse med de to Europa Playoff-kampe mod AGF.

Det plejer at slå gnister i opgørene mellem lokalrivalerne. Det skal det gøre, når der er Europa-billetter og håneret på spil. Det skal bare ikke koge over. Derfor er Johnny Thomsen ekstra opmærksom i forbindelse med kampene mod århusianerne.

- Jeg ved, at jeg ikke selv kommer til at kamme over, som der ellers er risiko for. Det har det gjort for nogle af de andre i mange af de her kampe, hvor det er endt med røde kort og hjerneblødninger, så jeg forsøger at holde dem lidt i ørerne, så vi ikke pludselig ender med at stå i undertal. Man skal selvfølgelig tage duellerne, men man skal også tænke sig om. Det er afgørende at finde det rigtige spændingsniveau, siger Johnny Thomsen.

For veteranen er AGF-braget også en oplagt mulighed for at revanchere sidste rundes pinlige selvmål mod Sønderjyske, som nær havde kostet Randers FC's avancement.

- Jeg var parat til at grave mig ned, lige da det skete. Heldigvis havde vi en angriber (Marvin Egho, red.), som reddede både mig og holdet, så vi kunne grine af det bagefter. Hvis vi var røget ud på grund af det, var jeg nok heller ikke mødt op til træning i den her uge, så nu skal vi se, om jeg ikke kan få prikket den ind i den rigtige ende mod AGF, griner Johnny Thomsen, som har svært ved at pege på en favorit til en samlet sejr.

- AGF har været gode og har vundet syv i træk, men det er altid tæt mod dem, og generelt har vi et godt tag på dem, så det er vel fifty-fifty.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce