Annonce
Randers FC

Før grundspillets sidste opgør: Navne, noter og bud på Thomasbergs 11 udvalgte

Johnny Thomsen var med, da Randers FC senest vandt over i FC København i Parken. Det er knapt syv år siden. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kun tre spillere i den nuværende Randers FC-trup har prøvet at vinde i Parken. Randers FC har tabt de seneste fem Superligaopgør i hovedstaden med en ubehagelig måltotal på 17-1. Vi kigger frem mod grundspillets sidste kamp.
Annonce

Randers: Randers FC skal på noget af en opgave i grundspillets sidste kamp, hvor et besøg hos de forsvarende mestre, FC København, er sidste stop inden Superligaen deles op i mesterskabsspil og gruppespil.

Randers FC har sikret sig 7. pladsen foran Lyngby, AC Horsens og OB, og der forbliver de med mindre, at et af fodboldhistoriens større mirakler indtræffer søndag eftermiddag.

AaB skal tabe hjemme til AGF, Randers FC skal slå FC København, og i scenariet skal randrusianerne også hente de syv mål, som nordjyderne aktuelt er foran i scoringsregnskabet.

Med al sandsynlighed ender Randers FC lige uden for mesterskabsslutspillet for andet år i træk, og bliver dermed førstevælgere til at placere sig i den gruppespilspulje, hvor de er længst fra nedrykning.

Alene det scenarie, at Randers FC kommer fra hovedstaden med en sejr kræver en solid overraskelse. Kronjyderne har ikke vundet i Parken siden 2013. I det opgør spillede Johnny Thomsen randrusianernes højre back, og det er kun ham og den tidligere Midtjylland-duo André Rømer og Jesper Lauridsen, der i den nuværende Randers FC-trup har prøvet at vinde i Parken.

Heller ikke cheftræner Thomas Thomasberg har vundet over københavnerne som Superligatræner, hvor han som træner i både FC Midtjylland, Hobro IK og Randers FC har forsøgt ni gange.

I holdenes første møde i indeværende sæson vandt FC København 1-0, da Mathias Nielsen var uheldig at dirigere bolden i eget net i kampens sidste minut.

Lige netop det med at finde vej til nettet har været en stor bet for Randers FC mod løverne. I de seneste 10 Superligaopgør har randrusianerne blot scoret fire gange, mens FC København har sendt hele 26 mål i nettet. Kun Nicolai Poulsen har formået at sende en enkelt scoring i nettet for Randers FC i de seneste fem kampe i Parken.

Randers FC-defensiven undgår Dame N’Doye, der er ude med en knæskade, men Viktor Fischer meldes til gengæld tilbage for mestrene, som kom sikkert fra land efter coronapausen med en 4-1-sejr i Lyngby. I det opgør var det Rasmus Falk, Mohamed Daramy, Pep Biel og Karlo Bartolec, der stod for målene.

Det er Mads Kristoffer Kristoffersen, der skal passe fløjten i opgøret, som han også gjorde det i det omvendte opgør i Randers.

Avisens bud på Randers FC's startopstilling mod FC København. Kampen spilles søndag klokken 17 uden tilskuere i Telia Parken. Kampen vises på Canal 9. Du kan desuden følge livebloggen på amtsavisen.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce