Annonce
Randers FC

Før lokalbraget: Randers FC møder amputeret forsvar

Emil Riis scorede det afgørende mål mod AGF i efteråret, og hvis angriberen får spilletid torsdag aften bliver det mod et AGF-forsvar, der mangler to af de vante spillere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC kommer med en fuld trup til opgøret mod AGF, mens rivalerne må undvære vigtige brikker i defensiven. Offensivt har Randers FC's angribere også haft mål i støvlerne i opstarten, hvor århusianerne til gengæld ikke har testet formen af mod en ekstern modstander.
Annonce

Randers: Det er mere end 2,5 måned siden, at Randers FC sidste spillede en gældende fodboldkamp. Dengang blev det til et nederlag på 0-2 hjemme mod FC Midtjylland.

Torsdag gælder det så kronjydernes yndlingsmodstander AGF, når Superliga-bolden igen ruller. Det er 12 kampe siden, at Randers FC sidst har tabt til lokalrivalen. Det seneste opgør mellem de to klubber i efteråret vandt de lyseblå 2-0 på mål af Emil Riis og Alhaji Kamara foran et rekordstort hjemmepublikum.

De seneste fem kampe på Ceres Park har i gennemsnit haft 10.000 tilskuere, men torsdag er der ingen på stadion på grund af coronaretningslinjerne.

Retningslinjerne er på sin vis også skyld i, at AGF ikke har spillet en træningskamp før opgøret, fordi AC Horsens valgte at trække sig fra en testkamp, da det ville blive for dyrt for klubben at teste spillerne for corona.

AGF har derfor kun spillet en intern testkamp.

Det har Randers FC også gjort, hvor Marvin Egho og Kasper Høgh scorede henholdsvis to og et mål. Fredag pudsede holdet dog formen af mod Vendsyssel FF, som blev besejret 2-1 efter scoringer af Emil Riis og Vito Hammershøy-Mistrati.

Alle spillere på nær Benjamin Stokke var udtaget til det opgør. Nordmanden var ikke med, da trænerteamet vurderede, at det ingen mening gav at have en 23. spiller med i forhold til udskiftningerne.

Af de udtagne var det kun reservemålmand Jonas Dakir, som ikke fik spilletid, men Björn Kopplin måtte udgå efter tyve minutter på banen på grund af et trælår. Thomas Thomasberg melder dog tyskeren klar igen.

Til AGF-braget råder cheftræner altså over hele sin trup, da ingen spillere er i karantæne. Alhaji Kamara og Erik Marxen ryger dog i skammekrogen ved næste gule kort.

Hos AGF må David Nielsen, som i sine ni kampe som cheftræner for Lyngby og AGF i øvrigt aldrig har slået Randers FC, rokere i sin foretrukne startellever.

Både Niklas Backman og Alexander Munksgaard er nemlig i karantæne. De oplagte afløsere ser ud til at være Kevin Diks og Sebastian Hausner, hvor førstnævnte, som er lejet i italienske Fiorentina, kun er startet inde én gang tidligere i sæsonen.

Kampens dommer er Jens Maae. Han dømte senest Randers FC mod Brøndby IF i oktober, hvor randrusianerne tabte 2-5 på udebane og Patrik Carlgren blev vist ud for at bokse Simon Hedlund i hovedet.

Kampen fløjtes i gang på Ceres Park klokken 19.

Randers Amtsavis' bud på Randers FC's startopstilling mod AGF. Kampen fløjtes i gang klokken 19.00 og kan ses på Canal 9.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce