Annonce
Sport

Før weekendens mindestævne: Titelkæmpere vil opleve boksningens Mekka i Randers

- Det er en meget vigtig kamp - den vigtiste i mit liv indtil videre. Enock Poulsen lægger ikke skjul på betydningen af lørdagens titelkamp i Arena Randers, hvor Århus-bokseren er det store hovednavn i mindestævnet for Jørgen "Gamle" Hansen. Foto: Michael Svenningsen
De to titelboksere Enock Poulsen og Jeppe Morell har haft en finger med i spillet i forhold til, at Danish Fight Night på lørdag afholder Jørgen "Gamle" Hansen memorial i Randers, fortæller boksepromotor Mogens Palle, der lover prima boksning i historiske Arena Randers.

Randers: I juni 1979 dannede Arena Randers, dengang Randers-hallen, rammen til et af dansk boksnings historiske øjeblikke.

Jørgen "Gamle" Hansens leverede en forrygende EM-kamp, som mejslede sig ind i danskernes bevidsthed og chokerede omverdenen, da den 36-årige bokser besejrede Dave "Boy" Green og blev europamester for anden gang.

Jørgen "Gamle" Hansen nåede at bokse fem EM-kampe i Arena Randers og 17 kampe i alt. Uden at tabe en eneste.

For at markere 40 års jubilæet for EM-titlen og hylde "folkets bokser" et år efter sin død afholder boksepromotorerne Mogens Palle og Brian Nielsen på lørdag Danish Fight Night Galla i en særlig "Jørgen "Gamle" Hansen Memorial"-udgave.

Seks kampe - heraf tre titelkampe - er på programmet, hvor hovedretten er det danske boksehåb Enock Poulsens hidtil største kamp om EU-titlen mod polske Michal Syrowatka.

Den 26-årige bokser har sammen med den anden titelbokser Jeppe Morell haft en afgørende rolle i forhold til, at det netop er i Randers, boksestævnet bliver afholdt.

- Jeppe og Enock sagde til mig, at de godt kunne tænke sig at bokse i Randers, fordi de har hørt, at det er en god bokseby. Det var fint med mig. Jørgen Hansen gjorde Randers Hallen berømt. Byen var på et tidspunkt boksningens Mekka i Jylland. Der er sket fantastiske ting her med et hav af titelkampe, så jeg tænkte, at vi lige så godt kunne lave et stævne her igen, inden jeg kradser af, siger 85-årige boksepromotor Mogens Palle.

Annonce

Jørgen "Gamle" Hansen Memorial

Tidspunkt: Lørdag 15. juni klokken 19.00 i Arena Randers.

Titelkampe:

Enock Poulsen - Michal Syrowatka (EBU EU-titel i super letvægt)

Jeppe Morell - Dayron Lester (IBF Baltic-titlen i letsværvægt)

Ditlev Rossing - Demetrius Banks (WBC Youth-titlen i cruiservægt)

Andre kampe:

Sarah Mahfoud - Olivia Gerula (VM-test, fjervægt)

Oliver Meng - Flavien Bogongo (super weltervægt)

Victor Ramon - Hermin Isava (debut)

Vigtigt signal

Man skal efterhånden også helt tilbage til 2012, hvor Anita Christensen gjorde comeback, for at finde det seneste boksebrag i Arena Randers.

Derfor vækker det glæde, at der igen skal uddeles tørre tæsk i hallen.

- Arena Randers har en stolt boksetradition, så vi er meget stolte over, at Mogens Palle igen kigger mod de gamle aner i Randers. Stævnet kan være med til at sætte Randers på landkortet igen, hvad boksning angår. Vi har en helt mindevæg ved omklædningsrummene med tidligere boksestævner i Randers, så det betyder meget for os. Særligt nu, hvor vi er ved at bygge en ny multiarena, siger Gitte Nørgaard, direktør i Arena Randers, og uddyber:

- Vi vil gerne signalere, at vi kan meget andet end håndbold. Mange randrusianere tænker, at vi har nok håndboldhaller, men den nye multiarena skal netop vise den mangfoldighed af idrætsgrene og andre events, som vi kan rumme - eksempelvis boksning.

Seks knaldperler

I modsætning til Jørgen "Gamle" Hansens titelkamp for 40 år siden, hvor der kunne være 3000 tilskuere på tribunerne, sikrer brandregulativer og flugtveje, at der ikke er plads til mere end 2000 denne gang.

De kan til gengæld se frem til boksning af bedste kaliber, forsikrer Mogens Palle.

- Der er hele tre titelkampe, og derudover skal Sarah Mahfoud, som er nummer et på verdensranglisten, bokse om verdensmesterskabet næste gang, hvis hun altså vinder sin kamp på lørdag. Det bliver med garanti topunderholdning, hvor publikum kan se frem til seks knaldperler med prima boksning, siger promotoren.

Hovedkampen bliver opgøret mellem Enock Poulsen og 31-årige Michal Syrowatka fra Polen, som er den eneste, der har formået at slå den nuværende europamester, Robbie Davis Jr., i vægtklassen.

De to atleter kæmper om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt, som er et skridt på vejen mod drømmen om EM- og VM-titler.

- Jeg glæder mig kolossalt meget til denne opgave. Det er den slags kampe, som jeg har trænet hårdt på at nå frem til, siden jeg begyndte til boksning. Det er helt optimalt, at jeg får denne titelkamp på dansk hjemmebane. Så ved jeg, at jeg har tilskuerne med mig, og det vil give mig den fornødne styrke til at erobre titlen, siger Enock Poulsen

- Jeg er klar til at til at ofre alt for at vinde og erobre den titel. Jeppe Morell er toptændt inden lørdagens møde med cubanskfødte Dayron Lester fra Finland, hvor Morell kan vinde sin første titel. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce