Annonce
Randers

Først brand, så corona: Slagtermester kvaser krise efter krise

Slagtermester Bo Pedersen lægger ikke skjul på, at coronakrisen gør ondt på økonomien. Han priser sig dog lykkelig over sine loyale kunder, som sikrer, at Helsted Slagteren nok skal komme ud på den anden side. Foto: Annelene Petersen
Knap var den ene krise overstået for Helsted Slagteren, før den næste begyndte.

Randers: For 15 måneder siden blev slagtermester Bo Pedersens værste mareridt til virkelighed, da en voldsom brand brød ud og lammede hans forretning, Helsted Slagteren, midt i julehandlen.

Derefter fulgte måneder med forsikringssager, genopbygningsprojekter og vigende omsætning, hvor der blev knoklet fra morgen til aften for at få forretningen tilbage på ret køl. Det lykkedes, men lykken blev kort. For kort tid efter, at Bo Pedersen havde fået sin normale hverdag og omsætning igen, ramte coronakrisen.

- I 2019 kæmpede vi med følgerne af branden, så jeg havde virkelig glædet mig til 2020 – og så sker sådan noget her, lyder det fra slagtermesteren, der næsten ikke kan lade være at smågrine over den absurde situation, han nu igen befinder sig i.

Annonce
Det er så vigtigt, at vi hjælper hinanden igennem coronakrisen. Derfor skal min kone og jeg ikke sydpå i år, som vi ellers plejer. Vi bliver hjemme og lægger vores penge i Danmark, ligesom vi helt sikkert skal ud og støtte de lokale restauranter, der kommer i gang igen ovenpå krisen.

Bo Pedersen, slagtermester, Helsted Slagteren

Hamstrede fars

Da Helsted Slagteren åbnede morgenen efter, at statsministeren på et pressemøde havde varslet nedlukningen af det danske samfund, væltede det ind med kunder.

- Folk hamstrede virkelig meget fars. Den torsdag solgte vi dobbelt så meget fars, som vi plejer, fortæller Bo Pedersen.

Efter et par dage med hamstring, begyndte omsætningen dog at falde.

- Al vores mad ud af huset er afbestilt. Vi havde blandt andet en masse bestillinger på pølseborde til påsken, men de er væk. Det gør selvfølgelig ondt økonomisk, forklarer han og tilføjer, at det daglige frokostsalg til blandt andre håndværkere også er røget under coronakrisen.

Kæmper sig igennem

Det faldende salg betyder, at Bo Pedersen har været nødt til at sende medarbejdere hjem på tvungen ferie. Han forventer dog ikke, at fyringer vil komme på tale, og det skyldes én ting: Loyale kunder.

- Selv om vi ingen bestillinger har på mad ud af huset, er vores kundegrundlag her stadig, og det mærker vi heldigvis dagligt, fortæller han og uddyber:

- Efter branden mærkede jeg en rigtig god lokal opbakning, og det gør jeg også nu. Det betyder, at vi nok skal klare os igennem denne krise også.

Privat har han tænkt sig at give støtten videre til andre erhvervsdrivende.

- Det er så vigtigt, at vi hjælper hinanden igennem coronakrisen. Derfor skal min kone og jeg ikke sydpå i år, som vi ellers plejer. Vi bliver hjemme og lægger vores penge i Danmark, ligesom vi helt sikkert skal ud og støtte de lokale restauranter, der kommer i gang igen ovenpå krisen, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce