Annonce
Østjylland

Første gang Allan ikke er i arbejde i 22 år: - Det er mærkeligt

Tjener Allan Larsen er offer for coronakrisen. Han er blevet sendt hjem på dagpenge af sin arbejdsgiver Aarslev Kro. Foto: Axel Schütt
- Det er hårdt, men forståeligt, siger tjener Allan Larsen, der aldrig før har gået hjemme uden et fast arbejde. Men en virus kom i vejen.
Annonce

AARHUS: De havde fået en fantastisk start på året og så frem til et forår med en godt fyldt kalender af konfirmationer, konferencer og selskaber.

Men alle arrangementer er aflyst eller udskudt på Aarslev Kro 15 minutters kørsel fra Aarhus centrum. Frygten for coronavirussen har betydet, at personale er sendt hjem til en uvis fremtid.

En af dem er tjener Allan Larsen, 42 år.

- Det er første gang i mine 22 år som tjener, at jeg ikke har arbejde. Det er mærkeligt. Jeg har altid haft fast arbejde, siger Allan Larsen, som synes det er forståeligt grundet den særlige situation, men også underligt at skulle blive hjemme, selv om man er rask.

- Jeg har altid haft fast arbejde, siger Allan Larsen. Han kan godt forstå det grundet den særlige situation, men synes også det underligt at skulle blive hjemme, når man nu er rask. Foto: Axel Schütt
Annonce

Arbejdsgiver rykkede hurtigt

Han er udlært på Hotel Scandic. Siden har han været på Gammel Vrå Slot i Vendsyssel, på Hørning Kro, Hotel Skanderborghus og de seneste 3,5 år på Aarslev Kro.

- Den 12. marts begyndte annulleringerne at rulle ind. Vi er heldige, at en hel del arrangementer og konferencer ikke er aflyst men kun udskudt til efteråret.

Allerede dagen efter de første annulleringer kom med stor kraft valgte hans arbejdsgiver at benytte en aftale med fagforeningen 3F om at sendte medarbejdere hjem på dagpenge. Den aftale løber til 29. marts, men siden er nedlukningen af landet nu forlænget til foreløbig 13. april.

Annonce

Ikke fyret

- Det er rart at vide, at man ikke er fyret og stadigvæk er medarbejder. Men jeg ved ikke endnu, hvad der sker efter 29. marts. Spørgsmålet er, om virksomheden vil benytte en af hjælpepakkerne og give mig 25 procents løn og få resten fra staten.

Ellers er det formentlig ud, og så er der kun dagpengene tilbage.

- Vi har heldigvis ikke sat os hårdere, end at det godt kan løbe rundt, selv om jeg er på dagpenge, siger Allan Larsen.

Hans kone arbejder i sundhedssektoren. Parret bor privat i Bjerringbro. Og i dag glæder han sig meget over, at han altid har betalt til a-kassen, så han i dag kan få glæde af dagpengene.

- Jeg vil dog allerhelst gerne arbejde. Jeg glæder mig faktisk til at komme på arbejde igen og møde kollegerne i stedet for at sidde isoleret hjemme.

Annonce

Nok mest overrasket

Allan Larsen forstår så udmærket problemet, der har sendt ham ud af arbejdsmarkedet for en stund.

- Det er jo en verdenssituation vi står i. Så jeg ved, at det ikke er fordi, nogen er utilfredse med mig, at jeg er sendt hjem. Jeg ved, at jeg er ønsket tilbage, når det ovre. Så jeg er ikke vred eller bitter. Men nok mere overrasket over, at en virus kan få så store konsekvenser på verdensplan. En ting er jo, hvis man selv blev syg i 14 dage, men at en sygdom på den måde kan lægge hele verden ned er vildt.

Han roser statsministeren og myndighederne for deres måde at takle situationen på. Dem har han fuld tillid til, siger han.

Men hvad med fremtiden. Skal han tilbage til faget eller er det blevet så risikabelt, at han overvejer en ny retning i sit liv?

- Jeg tænker, at jeg skal tilbage som tjener så hurtigt som muligt. Jeg har slet ikke overvejet andre fag. Og det her kan jo ligesom godt ske for alle andre fagområder. Måske bortset fra sundhedssektoren, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce