Annonce
Randers

Første kommune med på den nye trend: Randers Kommune sælger rester om fredagen

Randers Kommune er som den første kommune i Danmark klar til at sætte overskudsmad til salg i To Good To Go-appen. Pressefoto
Randers Kommunes ansatte kan nu købe den mad, som ellers ville blive kasseret af kantinen. Hver fredag bliver kantinens restmad sat til salg på Too Good To Go-appen for at mindske madspild og for at bidrage til FN's verdensmål nummer 12. Randers Kommune er den første kommune, som er på appen med sin overskudsmad.

Randers: Salat, brød og lune retter, som ellers ville være endt i skraldespanden, kan nu i stedet ende i de ansattes tasker, når de går på weekend.

Det er ét af de meget konkrete tiltag, som er kommet ud af Randers Kommunes målrettede indsats for at udbrede og bidrage til FN's 17 verdensmål, som skal bane vejen for en mere bæredygtig fremtid.

For at bidrage specifikt til verdensmål nummer 12: 'Ansvarligt forbrug og produktion', sætter Randers Kommunes kantine nu overskydende mad til salg hver fredag for at reducere madspild.

- Det er et lille skridt i en mere bæredygtig retning, som forhåbentligt kan være med til at sætte mindskelse af madspild og bæredygtige forbrugsvaner på dagsordenen, forklarer Sidsel Homann Jørgensen, sekretariatschef i Udvikling, Miljø og Teknik, Randers Kommune.

Annonce

Vil være førende

Overskudsmaden bliver sat til salg gennem app'en Too Good To Go, og Randers Kommune er den første kommune, som sætter mad til salg gennem tjenesten.

- Randers Kommune sigter efter at være førende på den grønne omstilling, så vi arbejder hele tiden på at blive mere bæredygtige. Derfor er vi glade for også at gå forrest på madspildsområdet, fortæller Sidsel Homann Jørgensen.

Retterne, som koster 20 kroner, indeholder blandt andet salat, brød og lune retter og bliver solgt i bæredygtig sukkeremballage. Kantinechef Gerti Vester håber at slippe helt for at kunne smide mad ud i fremtiden:

- Vi plejer normalt at bruge al overskydende mad i vores retter dagen efter. Så næsten alt bruges i forvejen, men når vi når weekenden, har vi været nødt til at smide den overskydende mad ud. Det løser vi ved at sætte det til salg, fortæller Gerti Vester.

Fint initiativ

Betænksomme borgere i Randers undrer sig over, om maden ikke i stedet kunne have været givet til hjemløse og andre trængende i byen.

Leder af Kirkens Korshær i Randers, Per Thuesen, er i tvivl om, hvorvidt det kunne lade sig gøre på grund af holdbarheden for den færdiglavede mad. Desuden lukker mange af maduddelingstilbuddene op til weekenden.

- Jeg synes egentligt, at det er et fint initiativ, at maden bliver brugt i stedet for at blive smidt ud, slår han fast.

Af andre indsatser for de 17 verdensmål i Randers Kommune kan nævnes affaldssortering hos alle kommunens institutioner, undervisning om verdensmålene i folkeskoler og bevægelse for livet.

Randers Kommune afholder et folkemøde for verdensmålene 29. maj på Jens Otto Krags Plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

Annonce