Annonce
Randers

Første mand i køen i nyt testcenter: Jesper blev sendt direkte i selvisolation

Louise Ahrenholt benyttede sig af, at Falck har åbnet et testcenter i Randers. Her bliver testen foretaget ved en podning i næsen. Foto Annelene Petersen
Interessen for at blive testet for corona hos Falck i Arena Randers var kæmpestor fra morgenstunden. Avisen var med, da de første randrusianere blev lyntestet.

Randers: Muligheden for at blive lyntestet for corona hos Falck havde lokket mange randrusianere til Arena Randers torsdag morgen

Allerede klokken otte, en time inden åbningen af testcentret, begyndte slangen at vokse bag Jesper Schrøder, der var første mand i køen og ligeledes første mand til at blive testet. Da avisens medarbejder forlod testcentret klokken 9.15, strakte køen sig hele vejen langs arenaens facade ud mod Viborgvej.

Jesper Schrøder bliver testet som første mand. Det viste sig, at testen var overflødig. Jesper skulle først testes fire dage senere, fordi han havde været i berøring med en smittet. Foto: Ivan Freund

Beboer indlagt

Jesper Schrøder er til daglig ansat som tømrer i et udlejningsfirma og havde været i kontakt med en beboer, der var blevet indlagt på sygehuset med covid-19. Derfor var det nødvendigt at blive testet.

- Jeg tager testen af hensyn til familie, mine kolleger og beboerne, fortalte Jesper Schrøder, der havde tiltro til, at testen virkede.

Annonce

Vatpind i venstre næsebor

Efter at have været hele turen igennem med en vatpind langt op i venstre næsebor og automatisk aktivering af tårerefleksen fik han efterfølgende at vide, at indsatsen var spildt.


Det var for tidligt at teste. De sagde, jeg skulle gå i selvisolation og blive testet igen om fire og seks dage i Testcenter Randers.

Jesper Schrøder


- Det var for tidligt at teste. De sagde, jeg skulle gå i selvisolation og blive testet igen om fire og seks dage i Testcenter Randers, lød fra det fra Jesper Schrøder, der forventer at skulle slå tiden ihjel med Netflix de kommende dage.

Frida Valbjørn, der er medlem af byrådet i Randers Kommune, fik også foretaget en test. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Det rigtige flow

Fra morgenstunden var 12 podere i sving i forhallen til arenaen, og der ville dukke flere op i løbet af dagen, fortalte operativ leder hos Falck, Christian Agerskov, der løbende ansætter folk til at foretage næsepodninger i Randers og Auning i næsten samme tempo, som ansøgningerne tikker ind på hans mail.

- Opgaven landede på mit bord torsdag aften for en uge siden, og så var det bare "go" fra fredag morgen med at finde lokaliteter og lave opslag på Facebook, så der kunne komme nogle ansøgere. Vi har ligget vandret, men har blandt andet fået god hjælp fra Djurs Sommerland, der har et godt netværk, fortæller Christian Agerskov.

Annonce

1500 daglige tests

De podere, der er med fra morgenstunden i Arena Randers, har alle gennemgået en fire timer lang uddannelse for at have styr på hygiejne og podeteknik. Målet er 1500 daglige tests i Randers og 1000 i Auning, når de mange podere har fået den nødvendige rutine, og systemet har ramt det rigtige flow.


Det er fantastisk, at de har budt sig til. Juleaften, 1. juledag, 2. juledag og nytårsaften, hvor alle normalt gerne vil have fri, men hvis du ikke kan feste, kan du lige så godt teste.

Christian Agerskov, operativ leder hos Falck


- I opstarten går det ikke stå stærkt, men jeg er sikker på, at når de har fået rutinen i løbet af fire-fem dage, kommer det til at gå tjept. Man skal tænke på, at mange af dem er helt nye, siger Christian Agerskov.

Annonce

Teste, ikke feste

Teamlederen hos Falck er fuld af beundring for de mange unge mennesker, der har budt sig til for at hjælpe med at bekæmpe coronaen.

- Det er fantastisk, at de har budt sig til. Juleaften, 1. juledag, 2. juledag og nytårsaften, hvor alle normalt gerne vil have fri, men hvis du ikke kan feste, kan du lige så godt teste, rimer Christian Agerskov.

Annonce

Syv vagter a 12 timer

En af dem, der er mødt op for at gøre en indsats, er Sara Eiby. Til daglig er hun sosu-assistent og var egentlig gået på juleferie, men valgte alligevel at lade sig uddanne som poder. Den kommende tid tager hun syv vagter a 12 timer.

Sara Eiby var egentlig gået på juleferie, men valgte alligevel at uddanne sig som poder. Nu venter syv vagter a 12 timer forude. Foto: Ivan Freund

- Det er vigtigt, at så mange så muligt kommer igennem testen, siger Sara Eiby, hvis datter Stine, som er suppleant til byrådet i Randers for Socialdemokratiet, har været hårdt ramt af covid-19.

Sara Eiby skal ud over de mange vagter holde juleaften for sin mand og sine syv børn. For første gang nogensinde må bedsteforældrene sidde alene, fordi de har skavanker.

Annonce

Mød blot op

Testen i Arena Randers er gratis, og som privatperson behøver man ikke at bestille tid eller vente på at få en lægehenvisning. Man kan blot møde op.

Sådan foregår en corona-test hos Falck

  • Mød op på ét af Falcks testcentre.
  • Husk, at du skal være iført mundbind, når du ankommer til testcentret.
  • Du skal medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas.
  • Testen er gratis for alle og er en næsepodning. Den udføres af testpersonalet under lægeligt tilsyn.
  • Når testen er udført, modtager du informationsmateriale og vejledning om, hvordan du skal forholde dig.
  • Hvis testen er positiv, bør du straks isolere dig og kontakte smitteopsporingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
  • Hvis testen er negativ, anbefaler Falck, at du får resultatet bekræftet ved en PCR-test.
  • Er du nær kontakt til en smittet eller har du symptomer på covid-19, skal du lade dig teste med PCR-test i Testcenter Danmarks regi.

I alle testcentre er der adgang for kørestolsbrugere. Poderne tester børn over fem år. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Resultatet foreligger efter 15 minutter.

Sådan ser et svar ud, hvis man bliver testet negativ.
I løbet af 15 minutter får de testede svar på, om de er testet positivt eller ej. Foto Annelene Petersen
12 morgenfriske podere gør klar til dagens program i Arena Randers. Operativ leder hos Falck, Christian Agerskov, er fuld af beundring for de mange unge mennesker, der har meldt sig. Foto:  Ivan Freund
Køen til coronatest hos Falck i Arena Randers voksede hele morgenen. Man kan blive testet fra klokken 9 morgen til klokken 20 om aftenen. Foto: Ivan Freund
Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce