Annonce
Randers

Første mand i køen i nyt testcenter: Jesper blev sendt direkte i selvisolation

Louise Ahrenholt benyttede sig af, at Falck har åbnet et testcenter i Randers. Her bliver testen foretaget ved en podning i næsen. Foto Annelene Petersen
Interessen for at blive testet for corona hos Falck i Arena Randers var kæmpestor fra morgenstunden. Avisen var med, da de første randrusianere blev lyntestet.

Randers: Muligheden for at blive lyntestet for corona hos Falck havde lokket mange randrusianere til Arena Randers torsdag morgen

Allerede klokken otte, en time inden åbningen af testcentret, begyndte slangen at vokse bag Jesper Schrøder, der var første mand i køen og ligeledes første mand til at blive testet. Da avisens medarbejder forlod testcentret klokken 9.15, strakte køen sig hele vejen langs arenaens facade ud mod Viborgvej.

Jesper Schrøder bliver testet som første mand. Det viste sig, at testen var overflødig. Jesper skulle først testes fire dage senere, fordi han havde været i berøring med en smittet. Foto: Ivan Freund

Beboer indlagt

Jesper Schrøder er til daglig ansat som tømrer i et udlejningsfirma og havde været i kontakt med en beboer, der var blevet indlagt på sygehuset med covid-19. Derfor var det nødvendigt at blive testet.

- Jeg tager testen af hensyn til familie, mine kolleger og beboerne, fortalte Jesper Schrøder, der havde tiltro til, at testen virkede.

Annonce

Vatpind i venstre næsebor

Efter at have været hele turen igennem med en vatpind langt op i venstre næsebor og automatisk aktivering af tårerefleksen fik han efterfølgende at vide, at indsatsen var spildt.


Det var for tidligt at teste. De sagde, jeg skulle gå i selvisolation og blive testet igen om fire og seks dage i Testcenter Randers.

Jesper Schrøder


- Det var for tidligt at teste. De sagde, jeg skulle gå i selvisolation og blive testet igen om fire og seks dage i Testcenter Randers, lød fra det fra Jesper Schrøder, der forventer at skulle slå tiden ihjel med Netflix de kommende dage.

Frida Valbjørn, der er medlem af byrådet i Randers Kommune, fik også foretaget en test. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Det rigtige flow

Fra morgenstunden var 12 podere i sving i forhallen til arenaen, og der ville dukke flere op i løbet af dagen, fortalte operativ leder hos Falck, Christian Agerskov, der løbende ansætter folk til at foretage næsepodninger i Randers og Auning i næsten samme tempo, som ansøgningerne tikker ind på hans mail.

- Opgaven landede på mit bord torsdag aften for en uge siden, og så var det bare "go" fra fredag morgen med at finde lokaliteter og lave opslag på Facebook, så der kunne komme nogle ansøgere. Vi har ligget vandret, men har blandt andet fået god hjælp fra Djurs Sommerland, der har et godt netværk, fortæller Christian Agerskov.

Annonce

1500 daglige tests

De podere, der er med fra morgenstunden i Arena Randers, har alle gennemgået en fire timer lang uddannelse for at have styr på hygiejne og podeteknik. Målet er 1500 daglige tests i Randers og 1000 i Auning, når de mange podere har fået den nødvendige rutine, og systemet har ramt det rigtige flow.


Det er fantastisk, at de har budt sig til. Juleaften, 1. juledag, 2. juledag og nytårsaften, hvor alle normalt gerne vil have fri, men hvis du ikke kan feste, kan du lige så godt teste.

Christian Agerskov, operativ leder hos Falck


- I opstarten går det ikke stå stærkt, men jeg er sikker på, at når de har fået rutinen i løbet af fire-fem dage, kommer det til at gå tjept. Man skal tænke på, at mange af dem er helt nye, siger Christian Agerskov.

Annonce

Teste, ikke feste

Teamlederen hos Falck er fuld af beundring for de mange unge mennesker, der har budt sig til for at hjælpe med at bekæmpe coronaen.

- Det er fantastisk, at de har budt sig til. Juleaften, 1. juledag, 2. juledag og nytårsaften, hvor alle normalt gerne vil have fri, men hvis du ikke kan feste, kan du lige så godt teste, rimer Christian Agerskov.

Annonce

Syv vagter a 12 timer

En af dem, der er mødt op for at gøre en indsats, er Sara Eiby. Til daglig er hun sosu-assistent og var egentlig gået på juleferie, men valgte alligevel at lade sig uddanne som poder. Den kommende tid tager hun syv vagter a 12 timer.

Sara Eiby var egentlig gået på juleferie, men valgte alligevel at uddanne sig som poder. Nu venter syv vagter a 12 timer forude. Foto: Ivan Freund

- Det er vigtigt, at så mange så muligt kommer igennem testen, siger Sara Eiby, hvis datter Stine, som er suppleant til byrådet i Randers for Socialdemokratiet, har været hårdt ramt af covid-19.

Sara Eiby skal ud over de mange vagter holde juleaften for sin mand og sine syv børn. For første gang nogensinde må bedsteforældrene sidde alene, fordi de har skavanker.

Annonce

Mød blot op

Testen i Arena Randers er gratis, og som privatperson behøver man ikke at bestille tid eller vente på at få en lægehenvisning. Man kan blot møde op.

Sådan foregår en corona-test hos Falck

  • Mød op på ét af Falcks testcentre.
  • Husk, at du skal være iført mundbind, når du ankommer til testcentret.
  • Du skal medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas.
  • Testen er gratis for alle og er en næsepodning. Den udføres af testpersonalet under lægeligt tilsyn.
  • Når testen er udført, modtager du informationsmateriale og vejledning om, hvordan du skal forholde dig.
  • Hvis testen er positiv, bør du straks isolere dig og kontakte smitteopsporingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
  • Hvis testen er negativ, anbefaler Falck, at du får resultatet bekræftet ved en PCR-test.
  • Er du nær kontakt til en smittet eller har du symptomer på covid-19, skal du lade dig teste med PCR-test i Testcenter Danmarks regi.

I alle testcentre er der adgang for kørestolsbrugere. Poderne tester børn over fem år. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Resultatet foreligger efter 15 minutter.

Sådan ser et svar ud, hvis man bliver testet negativ.
I løbet af 15 minutter får de testede svar på, om de er testet positivt eller ej. Foto Annelene Petersen
12 morgenfriske podere gør klar til dagens program i Arena Randers. Operativ leder hos Falck, Christian Agerskov, er fuld af beundring for de mange unge mennesker, der har meldt sig. Foto:  Ivan Freund
Køen til coronatest hos Falck i Arena Randers voksede hele morgenen. Man kan blive testet fra klokken 9 morgen til klokken 20 om aftenen. Foto: Ivan Freund
Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce