Annonce
Navne

Første præstekadet bliver ny sognepræst

Cand.theol. Gaute Holm-Hansen bliver ny sognepræst i Vejerslev-Aidt-Thorsø i Høj Stene Pastorat. Privatfoto
Gaute Holm-Hansen indsættes i sit embede af provsten bag forsøgsordningen, Anders Bonde.

Som den første af de fem teologistuderende, der i august 2019 ved en festgudstjeneste i Nr. Galten Kirke indledte uddannelsen til præstekadetter, bliver den nyuddannede cand.theol. Gaute Holm-Hansen nu snart indsat som sognepræst i Høj Stene Pastorat.

Gaute Holm-Hansen skal være sognepræst i Vejerslev-Aidt-Thorsø med bopæl i præstegården i Thorsø og indsættes ved gudstjenester i de tre kirker søndag den 30. januar.

Det bliver den snart forhenværende provst i Favrskov Provsti Anders Bonde, der skal indsætte Gaute Holm-Hansen, for ganske vist er hans opgaver i vakancen overtaget af provst i Randers Søndre Provsti Birgith Nørlund Jensen, men da Anders Bonde i sin tid var idémanden bag forsøgsordningen med præstekadetter, er opgaven naturligt overladt til ham.

Annonce

Gaute Holm-Hansen er nyuddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet, og allerede i oktober havde menighedsrådene indstillet ham til det embede, der har været ledigt efter sognepræst Jakob Fink.

Men ifølge menighedsrådsformand Erik Bertelsen er udnævnelsen fra Kirkeministeriet trukket ud, fordi Gaute Holm-Hansen skulle afslutte uddannelsen på pastoralseminariet, hvilket skete kort før jul.

Erik Bertelsen siger om den kommende sognepræst:

- Gaute kender gennem tiden som præstekadet en del til sognene i forvejen, da han har været i praktik i kirkerne her, og han glæder sig til at møde befolkningen såvel i kirken som rundt i sognene.

Vokset op i Hadsten

Gaute Holm-Hansen er vokset op i Hadsten og har ligesom sine to brødre, Jakob og Søren, gået på henholdsvis Baunehøjskolen, Hadsten Skole og Favrskov Gymnasium.

Gaute Holm-Hansen har tidligere fortalt, at kirken ikke fyldte meget i hans barndomshjem:

- Det var ved konfirmationerne og den 24. december, at kirken var et samtaleemne. Med to offentlige anklagere som forældre var det i højere grad de juridiske end de teologiske spørgsmål, der prægede aftensmaden.

Gaute Holm-Hansen har i lighed med de fire øvrige præstekadetter løbende været involveret i at stå for kirkelige handlinger, blandt andet netop i de tre sogne, som han nu skal være præst for.

Da han i en alder af 25 år blev præstekadet, gav han udtryk for, at han glædede sig til at arbejde med prædikener, til at møde menigheden og - på længere sigt - at åbne døren til præstegården.

Sammen med sine kæreste Lærke er Gaute Holm-Hansen allerede flyttet ind i præsteboligen i Thorsø. Han og kæresten har hidtil boet i Aarhus.

Annonce

Trukket i langdrag

Stillingen som sognepræst i Vejerslev-Aidt-Thorsø har været ledig, siden sognepræst Jakob Fink efter eget ønske fratrådte for at få embede tættere på Aarhus.

Processen med at få stillingen genbesat er på grund af coronasituationen trukket i langdrag.

- Ved det første stillingsopslag sidste forår kom der kun to ansøgere, mens der ved genopslaget i efteråret 2021 kom fem ansøgere,  oplyser menighedsrådsformand Erik Bertelsen.

Gaute Holm-Hansen ordineres af biskop Henrik Wigh-Poulsen ved en gudstjeneste i Aarhus Domkirke torsdag den 27. januar kl. 17. Denne gudstjeneste er offentlig, og enhver er velkommen.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce