Annonce
Randers FC

Første sejr nogensinde over FC København: - Der kommer positive vinde

Ti gange tidligere har Thomas Thomasberg måtte forlade banen mod FC København uden sejr som cheftræner. Det blev ændret mandag aften. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg havde før mandag aften aldrig prøvet at stå i spidsen for et hold, der har slået FC København. En sejr, som løfter holdet og giver positive vinde, selvom det ikke var perfekt, fortæller cheftræneren.
Annonce

Fodbold: Før mandag aften havde Thomas Thomasberg mødt FC København 10 gange som cheftræner. Først med FC Midtjylland, siden Hobro IK, dernæst Randers FC.

Alle gange uden sejr. Indtil denne uge. I 11. forsøg lykkedes det. 2-1. Endda på udebane.

Alhaji Kamara sørgede for succesen med sin scoring 20 minutter før tid, men det var alligevel med nerverne på højkant i kampens døende minutter.

- Efter målet og vores udskiftninger fik vi trykket dem tilbage, så det lugtede af yderligere en scoring til os, men i overtiden sad jeg lidt nervøst. De fik to-tre chancer, hvor vi selvfølgelig gerne ville have kampen fløjtet af så hurtigt som muligt. Der var en frygt for, at et stort resultat skulle blive til en skuffelse, fortæller Thomas Thomasberg.

Men Randers FC holdt stand. Slog overmagten. Omend løverne mildt sagt er mærket i øjeblikket efter en turbulent sæsonstart.

Så er det overhovedet stadig noget særligt at slå FC København i Parken?

- Ja. Det er det, du måler dig op imod. Selvom man med en god portion ironi kan sige, at det var flot, at vi slog nummer ni. Vi er selvfølgelig glade for sejren, men FCK er jo ikke et hold, som da de var allerbedst, vader henover modstanderne og er umulige at skabe resultater imod, siger Randers FC's cheftræner og tilføjer:


Flere af spillerne har aldrig prøvet at vinde derovre. Det er det samme med mig, så det betyder selvfølgelig noget. Så kan man også vinge det af i karrieren.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC


- Flere af spillerne har aldrig prøvet at vinde derovre. Det er det samme med mig, så det betyder selvfølgelig noget. Så kan man også vinge det af i karrieren. Når jeg ser på deres materiale, er det også kun et spørgsmål om tid, før de kommer igen, så det er stadig stort at vinde i Parken.

Annonce

Positive vinde

En sejr af den kaliber giver hele holdet et løft. Det gør alle sejre. Også dem mod et såret FC København-mandskab.

Udover den positive påvirkning på moralen internt, får de tre point også en effekt på alt det rundt om holdet.

- Det betyder mere i den snak, der er omkring os som hold og klub. Når man vinder sådan en kamp, kommer der positive vinde i snakken og det, vi kan læse om os selv. Ellers havde der nok været snak om, at hvis de to bundhold (Horsens og Lyngby, red.) skulle nå nogen som helst, var det os, vurderer Thomas Thomasberg, der med Randers FC nu har syv point ned til nedrykningsstregen.

Annonce

Ikke perfekt kamp

Triumf eller ej. Mandag formiddag var truppen allerede tilbage på træningsbanen. Det er bedst sådan, når den næste opgave allerede venter på fredag. Denne gang på hjemmebane mod OB.

Hvilke ting i præstationen mod FC København skal I overføre til den kamp?

- Jeg var mest glad for, at vi kom med en arbejdsindsats på 100 procent. Folk ville det bedste for holdet og gav alt. Jeg kan stadig finde afleveringer, berøringer, timing og andre afgørende ting, hvor der er masser af procenter at gå på. Ellers havde vi jo scoret fem-seks mål.

- Det er ikke sådan, at det var den perfekte kamp, men vi gav os selv muligheden ved at komme med det, vi manglede mod AaB. Det var en god indstilling og en hård fysisk indsats, hvor vi var på forkant med tingene begge veje. Det håber vi at se igen fredag, siger Thomas Thomasberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce