Annonce
Randers FC

Første spadestik: Randers FC opstarter træningsmiljø for pigespillere

Det næste halve år tilbyder Randers FC pigespillere fra klubbens moder- og samarbejdsklubber til træning den sidste fredag i hver måned. Arkivfoto: Flemming Krogh
Randers byder på meget, men et elitetilbud til pigefodboldspillere mangler stadig. Randers FC tager nu første skridt ved at opstarte et pilotprojekt med træning for talentfulde pigespillere i årgangene fra U10 til U15.

Randers: Randers FC går i luften med det første eliteinspireret fodboldprojekt for unge talentfulde pigefodboldspillere i Randers.

Fra august opstarter klubben, der siden klubbens start i 2003 udelukkende har haft fokus på herre- og drengefodbold, et pilotprojekt, hvor moderklubbernes talentfulde pigespillere får muligheden for at få ekstra træning.

– Selvom Randers FC ikke har pigefodbold på programmet, så giver det god mening for os at starte et projekt, der kan være med til et forene pigefodbold i Randers og omegn. Der er mange talentfulde spillere rundt omkring i klubberne, der fortjener at få samme privilegier som de talentfulde drengespillere, der jo har mulighed for at blive en del af vores Topcenter, siger Randers FC’s sportsdirektør, Søren Pedersen, til klubbens hjemmeside.

Annonce

Et halvt år

Sportsdirektøren afviste i sidste måned over for Randers Amtsavis, at klubben står med planer om en decideret kvindelig pendant til Randers FC.

Dertil vurderes ressourcer og økonomi utilstrækkelige på nuværende tidspunkt.

Men ikke desto mindre kommer nu dette pilotprojekt, der er inspireret af klubbens Topcenter træningsmodel for drengespillere, og det bliver den sidste fredag i hver måned, at pigespillere fra moder- og samarbejdsklubber i Randers FC kan skubbe yderligere til fodboldtalentet.

Træningen af pigespillerne vil blandt andet blive ledet af tidligere landsholdsspillere, ungdomslandsholdsspillere og kvindespillere fra den bedste danske række. Derudover vil der være gæstetrænere fra DBU.

Pilotprojektet kører i første omgang et halvt år, hvor der herefter vil blive evalueret, om det skal fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce