Randers: Så er afdeling 61 af Randers Boligforening af 1940 i gang. I respekt og ære for stedet kaldes den nye afdeling Kærsminde. Mandag middag i sol og svalende blæst blev de første to synkrone spadestik taget af borgmester Torben Hansen (S) og formand for Randers Boligforening af 1940, Jan Guldmann, taget.
- Som I kan se, har vi snydt lidt, for der er jo både gravet ud og også støbt flere fundamenter, jokede Jan Guldmann, da han med stolthed og begejstring takkede samarbejdspartnere og håndværkere, kommune og byråd for at det kunne lade sig gøre at bygge 55 rækkehuse på den grund, der tidligere har huset det folkekære badested, Kærsmindebadet, slet og ret kaldet Kærseren af mange randrusianere.
Det helt særlige er, at der bygges almene boliger inde midt i et ældre parcelhuskvarter. Og der er også i projektet 11 parcelhusgrunde til private, som udbydes til salg lige efter sommerferien.
- Det ligger mig meget på sinde, at det bliver et blandet boligbyggeri, netop med både lejer- og ejerboliger. Det handler om at have så meget forskelligt på hylderne som muligt i en by, så vi kan holde på borgerne og få nye til, sagde Torben Hansen.
Han glædede sig til det første spadestik, men endnu mere til at kunne stå og sige tillykke med det færdige resultat engang til efteråret næste år.
Klar i september 2021
De 55 rækkehuse vil alle stå klar til indflytning i september måned 2021, og Randers Boligforening af 1940, regner med, at der vil være så stor interesse for dem, at de bliver lejet ud allerede første dag.
Og det bliver heller ikke et problem at sælge de 11 parcelhusgrunde, der endnu ikke officielt har fået en pris sat på sig, spår kommunen.
Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940Som I kan se, har vi snydt lidt.
- Vi har haft forespørgsler på dem hele tiden, lige fra 2015 og frem til nu, siger chef for stab og bæredygtighed i teknisk forvaltning i Randers Kommune, Sidsel Homann.
55 rækkehuse Kærsminde
Der bliver bygget 55 rækkehuse, syv styk to-værelses på 45 kvadratmeter, 14 styk tre-værelses på 109 kvadratmeter, 14 styk fire-værelses på 118 kvadratmeter, samt 20 styk fire-værelses på mellem 112 og 117 kvadratmeter.
Bag byggeriet står:
Erik Arkitekter.
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S.
Bygherrerådgiver: Kuben Management.
Murer entreprise: Rasmus Jakobsen.
Tømrer entreprise: Torntoft og Mortensen.
Maler entreprise: Malerfirmaet Thage W. Nielsen.
VVS entreprise: Wicotec Kirkebjerg.
El entreprise: HB El Service.
Fra begyndelsen var der tænkt i at afdelingen skulle have heddet Bølgen, lige som tagkonstruktionerne var udformet bølgeagtigt, men det er blevet tilrettet hen ad vejen.
- Ja, det blev både håndværksmæssigt ret udfordrende og ret dyrt, så der er justeret på det. Men faktisk så minder tagene, hvis du ser dem fra oven, stadig om en bølge. Vi havde også planer om at lade ti-meter vippen stå, men da kommunen rev det hele ned og fjernede alle bassinerne, så ville de også gerne havde udspringstårnet væk, så det kom det. Sådan justeres der jo hele tiden i et projekt, siger Jan Guldmann, der efter spadestikkene bød alle gæsterne på en tur i den til lejligheden opstillede pølsevogn samt til at få lidt koldt at drikke.