Annonce
Randers

Første spadestik: Så er byggeriet på "Kærseren" skudt i gang

Så er Randers Boligforening af 1940 i gang med at bygge 55 rækkehuse på Kærsmindegrunden i Randers. Foto: Annelene Petersen
Der var snydt lidt, for der var både gravet og støbt flere fundamenter, men alligevel blev byggeriet af de 55 rækkehuse på den tidligere Kærsmindegrund officielt skudt i gang af borgmesteren og formanden for Randers Boligforening af 1940.
Annonce

Randers: Så er afdeling 61 af Randers Boligforening af 1940 i gang. I respekt og ære for stedet kaldes den nye afdeling Kærsminde. Mandag middag i sol og svalende blæst blev de første to synkrone spadestik taget af borgmester Torben Hansen (S) og formand for Randers Boligforening af 1940, Jan Guldmann, taget.

- Som I kan se, har vi snydt lidt, for der er jo både gravet ud og også støbt flere fundamenter, jokede Jan Guldmann, da han med stolthed og begejstring takkede samarbejdspartnere og håndværkere, kommune og byråd for at det kunne lade sig gøre at bygge 55 rækkehuse på den grund, der tidligere har huset det folkekære badested, Kærsmindebadet, slet og ret kaldet Kærseren af mange randrusianere.

Det helt særlige er, at der bygges almene boliger inde midt i et ældre parcelhuskvarter. Og der er også i projektet 11 parcelhusgrunde til private, som udbydes til salg lige efter sommerferien.

- Det ligger mig meget på sinde, at det bliver et blandet boligbyggeri, netop med både lejer- og ejerboliger. Det handler om at have så meget forskelligt på hylderne som muligt i en by, så vi kan holde på borgerne og få nye til, sagde Torben Hansen.

Han glædede sig til det første spadestik, men endnu mere til at kunne stå og sige tillykke med det færdige resultat engang til efteråret næste år.

Annonce

Klar i september 2021

De 55 rækkehuse vil alle stå klar til indflytning i september måned 2021, og Randers Boligforening af 1940, regner med, at der vil være så stor interesse for dem, at de bliver lejet ud allerede første dag.

- 3, 2, 1 - grav. Hvor længe skal vi blive ved, jokede Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940, da han og borgmester Torben Hansen tog de første spadestik til nybyggeriet af de almene boliger. Foto: Annelene Petersen

Og det bliver heller ikke et problem at sælge de 11 parcelhusgrunde, der endnu ikke officielt har fået en pris sat på sig, spår kommunen.


Som I kan se, har vi snydt lidt.

Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940


- Vi har haft forespørgsler på dem hele tiden, lige fra 2015 og frem til nu, siger chef for stab og bæredygtighed i teknisk forvaltning i Randers Kommune, Sidsel Homann.

55 rækkehuse Kærsminde

Der bliver bygget 55 rækkehuse, syv styk to-værelses på 45 kvadratmeter, 14 styk tre-værelses på 109 kvadratmeter, 14 styk fire-værelses på 118 kvadratmeter, samt 20 styk fire-værelses på mellem 112 og 117 kvadratmeter.

Bag byggeriet står:

Erik Arkitekter.

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S.

Bygherrerådgiver: Kuben Management.

Murer entreprise: Rasmus Jakobsen.

Tømrer entreprise: Torntoft og Mortensen.

Maler entreprise: Malerfirmaet Thage W. Nielsen.

VVS entreprise: Wicotec Kirkebjerg.

El entreprise: HB El Service.

Fra begyndelsen var der tænkt i at afdelingen skulle have heddet Bølgen, lige som tagkonstruktionerne var udformet bølgeagtigt, men det er blevet tilrettet hen ad vejen.

- Ja, det blev både håndværksmæssigt ret udfordrende og ret dyrt, så der er justeret på det. Men faktisk så minder tagene, hvis du ser dem fra oven, stadig om en bølge. Vi havde også planer om at lade ti-meter vippen stå, men da kommunen rev det hele ned og fjernede alle bassinerne, så ville de også gerne havde udspringstårnet væk, så det kom det. Sådan justeres der jo hele tiden i et projekt, siger Jan Guldmann, der efter spadestikkene bød alle gæsterne på en tur i den til lejligheden opstillede pølsevogn samt til at få lidt koldt at drikke.

Flotte spader var indkøbt til formålet. Her spejler den blå himmel sig i den nypudsede spade. Foto: Annelene Petersen
Jan Guldmann, formand for Randers Boligforening af 1940, holdt tale og takkede samarbejdspartnere, kommune og byråd for at være med til at få nybyggeriet gjort til virkelighed. Foto: Annelene Petersen
Pølsevognen var godt besøgt. Her ses Sidsel Homann, chef for stab og bæredygtighed, teknisk forvaltning, Kenneth T. Hansen, direktør i Randers Bolig og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt. Foto: Annelene Petersen
Håndværkerne var også mødt op til den officielle spadestiks-seance. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce