Annonce
Østjylland

Første spadestik til Hessel Station

Jens Meilvang (tv), Jan Petersen (midt) og Mads Nikolajsen (th) tog sammen de første spadestik. Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den nye letbanestation i Grenaa er nu tre spadestik tættere på at stå færdig. Mandag blev de første spadestik til stationen nemlig taget.

Grenaa: Mandag morgen var en samling frysende mennesker samlet på Rugvænget i Grenaa. En campingvogn med varm, gratis kaffe kunne i sig selv være nok til at folk stimlede sammen på pladsen denne råkolde morgen. Selvom køen foran campingvognen var velvoksen, var den varme kaffe kun en ekstra bonus ved at komme. Den egentlige grund til den store ståhej på Rugvænget var nemlig, at det første spadestik til Hessel Station skulle tages.

I virkeligheden blev der tale om tre spadestik, da formand for Miljø- og Teknikudvalget Jens Meilvang (LA), borgmester Jan Petersen (S) og kommunalbestyrelsens repræsentant hos Midttrafik Mads Nikolajsen (SF) mere eller mindre synkront gravede hver en spadefuld jord op.

Inden spaderne blev stukket i den kolde efterårsjord, holdt Jan Petersen en tale, hvor han gav udtryk for, hvor stor en ting, det er for Grenaa, at der nu kommer en ny station på banen, som engang bliver befærdet af letbanetog.

- Vi har en del virksomheder herude, hvor medarbejderne får noget nemmere ved at komme til og fra arbejde. Det betyder forhåbentligt også, at vi snart ser flere virksomheder komme til. Derudover har vi også et stort boligområde tæt på, og det kunne jo være, at de, der bor her, i fremtiden parkerer bilen ved Hessel Station og tager letbanen ind til Aarhus, eller hvor de nu skal hen, lød det fra borgmesteren.

Annonce

Håber på en opblomstring

Dernæst var det Kirsten Nielsen Sørensens tur til at holde en kort tale. Hun er HR-direktør i Terma, som er en af de virksomheder, der forventer at få stor gavn af den nye station.

- Hessel Station gør, at vi får en stærkere tilknytning til det østjyske bybånd. Det bliver nemmere for pendlere, og vi får et rigtig godt alternativ til bilen. Et alternativ, hvor man kan arbejde, mens man rejser, hvis der kommer en ordentlig internetforbindelse i de nye tog, lød det blandt andet fra direktøren.

Mads Nikolajsen fik også kort ordet, da han næsten blev helt Armstrongsk:

- Det er blot et enkelt spadestik, men det er et stort skridt for Norddjurs Kommune og for Grenaa, lød det lokalpolitikeren, der gennem mange år har haft en station i Hessel højt på ønskesedlen.

- Det giver jo rigtig god mening med en station herude. Vi har et erhvervsområde, som har ligget øde i mange år, og det kunne jo tænkes, at en letbanestation ville kunne trække nogen hertil. Derudover giver stationen selvfølgelig god mening både for dem, der arbejder her og dem, der bor her, lyder det fra en glad Mads Nikolajsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce