Annonce
Østjylland

Første spadestik til Hessel Station

Jens Meilvang (tv), Jan Petersen (midt) og Mads Nikolajsen (th) tog sammen de første spadestik. Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den nye letbanestation i Grenaa er nu tre spadestik tættere på at stå færdig. Mandag blev de første spadestik til stationen nemlig taget.

Grenaa: Mandag morgen var en samling frysende mennesker samlet på Rugvænget i Grenaa. En campingvogn med varm, gratis kaffe kunne i sig selv være nok til at folk stimlede sammen på pladsen denne råkolde morgen. Selvom køen foran campingvognen var velvoksen, var den varme kaffe kun en ekstra bonus ved at komme. Den egentlige grund til den store ståhej på Rugvænget var nemlig, at det første spadestik til Hessel Station skulle tages.

I virkeligheden blev der tale om tre spadestik, da formand for Miljø- og Teknikudvalget Jens Meilvang (LA), borgmester Jan Petersen (S) og kommunalbestyrelsens repræsentant hos Midttrafik Mads Nikolajsen (SF) mere eller mindre synkront gravede hver en spadefuld jord op.

Inden spaderne blev stukket i den kolde efterårsjord, holdt Jan Petersen en tale, hvor han gav udtryk for, hvor stor en ting, det er for Grenaa, at der nu kommer en ny station på banen, som engang bliver befærdet af letbanetog.

- Vi har en del virksomheder herude, hvor medarbejderne får noget nemmere ved at komme til og fra arbejde. Det betyder forhåbentligt også, at vi snart ser flere virksomheder komme til. Derudover har vi også et stort boligområde tæt på, og det kunne jo være, at de, der bor her, i fremtiden parkerer bilen ved Hessel Station og tager letbanen ind til Aarhus, eller hvor de nu skal hen, lød det fra borgmesteren.

Håber på en opblomstring

Dernæst var det Kirsten Nielsen Sørensens tur til at holde en kort tale. Hun er HR-direktør i Terma, som er en af de virksomheder, der forventer at få stor gavn af den nye station.

- Hessel Station gør, at vi får en stærkere tilknytning til det østjyske bybånd. Det bliver nemmere for pendlere, og vi får et rigtig godt alternativ til bilen. Et alternativ, hvor man kan arbejde, mens man rejser, hvis der kommer en ordentlig internetforbindelse i de nye tog, lød det blandt andet fra direktøren.

Mads Nikolajsen fik også kort ordet, da han næsten blev helt Armstrongsk:

- Det er blot et enkelt spadestik, men det er et stort skridt for Norddjurs Kommune og for Grenaa, lød det lokalpolitikeren, der gennem mange år har haft en station i Hessel højt på ønskesedlen.

- Det giver jo rigtig god mening med en station herude. Vi har et erhvervsområde, som har ligget øde i mange år, og det kunne jo tænkes, at en letbanestation ville kunne trække nogen hertil. Derudover giver stationen selvfølgelig god mening både for dem, der arbejder her og dem, der bor her, lyder det fra en glad Mads Nikolajsen.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce