Annonce
Randers

Førsteklasse i Asferg vandt landsdækkende madpakkekonkurrence: - Vi vil på McDonald's!

De 11 elever i første klasse på Asferg Skole er vindere af konkurrencen "Madpakkedysten", som Mejeriernes Skolemælksordning står bag. Tirsdag middag blev de overrasket med pokalen og de 5.000 kroner, som fulgte med. Foto: Anne Myrup Pedersen
De har lært om sundhed og gode madpakker i første klasse i Asferg. Nu har de vundet 5000 kroner, som - hvis børnene bestemmer - skal bruges på McDonald's.
Annonce

Asferg: Ni hænder rakt i vejret og to, der stadig er nede.

Hvis lærerne skal følge resultatet af afstemningen blandt eleverne i første klasse på Asferg Skole, går turen snart til McDonald's.

- Så skal det være den ude ved Storcentret, og så kan vi lege tik i legelandet, udbryder Matthias Valdemar Ahm Jelle og Gabriella Jakobsen mere eller mindre i kor, og de andre børn bakker ham op.

- Det er megagodt, det der mad, de laver på maccen, siger Jakob Hjorth Snebæk

Klassen har nemlig netop, som en del af konkurrencen Madpakkedysten, vundet 5.000 kroner til at spise ude for.  Bag konkurrencen står Mejeriernes Skolemælksordning, som også har udviklet det undervisningsmateriale rettet mod 1., 2. og 3. klasser, der skal "vække elevernes nysgerrighed for kost og ernæring", som der så fint står.

Annonce

Corona kom på tværs

Lærer Britt Orkild, som stod for tilmeldingen af klassen, fortæller, hvordan de i fællesskab har set videoer om for eksempel brød og frugt og grønt. Til gengæld kom corona lidt på tværs for nogle af de andre aktiviteter. For det var meningen, at en vandrebog skulle gå fra familie til familie, hvor eleverne blandt andet kunne tegne deres egen madpakke.

Thomas Jensen fra Mejerierne Skolemælksordning overrakte førsteklassens pokal og diplom til Johanna Thye Henriksen, som blev meget overrasket. I baggrund er Jakob Hjorth Snebæk også begejstret. Foto: Anne Myrup Pedersen

Men det lod Britt Orkild sig ikke stoppe af. I stedet samlede hun tegningerne sammen via onlineundervisningen og sendte dem ind til konkurrencen. Smagsprøverne på mad kunne til gengæld ikke lade sig gøre.

Undervisningsforløbet, som blev gennemført i faget natur og teknik, har udover viden om sund kost også givet eleverne mulighed for at lave deres egne regler for spisefrikvarteret.

- Man må ikke bøvse og råbe. Og man skal blive på sin plads, genfortæller Britt Orkild.

Annonce

En overraskelse

Tirsdag skulle de intetanende børn i første klasse overraskes med både pokal og kagemand.

- De har spurgt til konkurrencen nogle gange. Men så har nogen af dem også sagt: "Det handler bare om at være med," fortæller læreren.

Johanna Thye Henriksen fra klassen tog imod pokalen.

- Jeg blev så glad. Jeg troede bare, vi skulle filme til sommerhilsnen. Jeg vidste slet ikke, der kom nogen, fortæller hun.

Hun kan godt huske, at de har lært om, at rugbrød er det sundeste. Men hun har selv pizzasnegle med i madpakken. Det kan hun bedst lide.

De fleste af klassens elever vil helst bruge gavekortet på en tur til McDonald's. Den ved Storcenteret, for den har det bedste legeland. Foto: Anne Myrup Pedersen

Thomas Jensen fra Mejeriernes Skolemælksordning leverede den madkasseformede pokal, hindbærsnittekagemanden og checken.

- Jeg elsker de her dage. Det er noget andet end at sidde ved en skærm og svare på mails, siger han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC For abonnenter

Blandt Superligaens bedste forsvarsspillere: Han har aldrig været bedre

Randers FC

Greve før mini-matchbold i jagten på top 6: - Drop forsvarsmentaliteten - vi skal angribe

Annonce