Annonce
Østjylland

Førstepladsen er blevet endnu mere værd for AC Horsens

Louka Prip er mærket af det hårde kampprogram, så han er ikke med til kampen mod Esbjerg. Foto: Scanpix
AC Horsens sætter alle ressourcer ind på at holde Randers FC bag sig i de kommende to kampe.
Annonce

Horsens: AC Horsens møder fredag aften Esbjerg i den andensidste kamp i nedrykningsspillet. Esbjerg har ikke noget at spille for. Klubbens nederlag til Hobro i sidste spillerunde, sendte endegyldigt Troels Bechs tropper ned i 1. division et år efter, at klubben hentede medaljer.

AC Horsens har sikret sig overlevelse, og på den led er der ikke det store på højkant i Esbjerg, men AC Horsens har stadig noget at spille for.

3-0 sejren over Randers FC sendte AC Horsens op på førstepladsen i puljen. Den er en million kroner værd, og oven i er der udsigt til en endnu større gevinst.

Sønderjyske besejrede onsdag AaB i pokalfinalen, og dermed kan sønderjyderne ikke tage del i Europa-playoff-spillet for de to bedste hold i de to nedrykningspuljer.

Sønderjyske er et godt bud på det hold, der snupper andenpladsen i sin pulje, og dermed skulle holdet have mødt nummer et fra AC Horsens' pulje.

De kampe bliver aflyst, hvis Sønderjyske holder fast i andenpladsen. Det sender vinderen af AC Horsens' pulje direkte til finalen om retten til senere at møde nummer tre fra mesterskabsspillet.

Oven i vil en andenplads til sønderjyske udløse flere tv-penge til de andre hold, da Sønderjyske er udelukket fra at deltage i kampen om placeringerne fra nummer 7 til 10.

- Der bliver heller ikke tale om at spare nogen. Vi skal forsvare vores førsteplads i puljen med en sejr over Esbjerg, siger AC Horsens' manager Bo Henriksen.

Annonce

Ingen kan føle sig trådt over tæerne

Han må dog undvære en enkelt spiller i Esbjerg. Louka Prip har været mærket det hårde kampprogram, så han er ikke med i fredagens kamp.

Det springende punkt bliver, hvordan Esbjerg reagerer på, at nedrykningen nu er en realitet.

- De kan selvfølgelig spiller frit, men det handler om, at vi skal vise de kvaliteter, vi har demonstreret i de seneste kampe. Hvis vi mentalt er stærke, og individuelt leverer en indsats, der er nødvendig, har vi gode muligheder for at vinde, siger Bo Henriksen.

Alt efter udfaldet af kampen mod Esbjerg og Randers' møde med Hobro, kan der blive tale om at sadle om i den sidste kamp mod Hobro.

- Alt efter stillingen kan det blive relevant at tale om at bruge vores kræfter bedst muligt i den kamp, men i første omgang handler det om at at besejre Esbjerg, siger Bo Henriksen.

- Det vigtigste for alle fire hold er også, at der ikke er nogen sportslige forpligtigelser. Ingen kan føle sig trådt over tæerne, hvis nogen sparer spillere osv., fordi nedrykningen er afgjort, siger Bo Henriksen.

AC Horsens er et point foran Randers FC, inden de to sidste kampe, men med et dårligere målscorere. Hobro skal spille playoff-kampe om at blive i Superligaen, mens Esbjerg er rykket ud.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Peter Therkildsen, Erhan Masovic, Jonas Gemmer, Magnus Jensen, James Gomez, Jeppe Kjær, Anders Hoff. Skader: Michael Lansing, Louka Prip. Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce