Annonce
Østjylland

Fabricius kom med halv million til Skraldecafeen

Lars Andersen blev glad for den halve million fra Trygfonden til Skraldecafeens bil. Foto: Hans Petersen
Annonce

AARHUS: Camilla Fabricius med fortid i Aarhus Byråd kom med en tidlig julegave. I sin egenskab af medlem af repræsentantskabet for Trygfonden afleverede hun næsten en halv milion kroner til Skraldecafeen i Aarhus, da dens mobile køkken fredag var med i Green Friday på Bispetorvet i Aarhus.

Camilla Fabricius, der nu er socialordfører for Socialdemokratiet i Folketinget, overrakte pengene til Lars Andersen fra Skraldecafeen.

Skraldecaféen i Aarhus styrker med den nye bil sit arbejde med at skabe nye fællesskaber omkring madlavning og at bekæmpe madspild. Bilen er et mobilt pop-up køkken af genbrugsmaterialer. Den kan sættes op på en bar mark med adgang til vand. Ved arrangementerne kan alle i fællesskab lave mad af de madvarer, der er fundet i supermarkeders containere.

Caféen har eksisteret siden 2015 og har de seneste år holdt over 200 arrangementer og været i kontakt med flere end 20.000 mennesker. Her kommer hjemløse, pensionister, studerende, familier med børn, flygtninge og turister bogstaveligt talt ved samme bord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én kom med brystkassen forrest

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Annonce