x
Annonce
Østjylland

Fadervor og fadøl: Flere tusinde AGF-fans til gudstjeneste og Aarhus Walk

Det var EVE-koret, der ved gudstjenestens begyndelse fortolkede AGF's hymne "I troede vi var døde og borte." Foto: Jens Thaysen

Flere tusinde AGF-fans var mødt op til søndagens arrangement, hvor fodbolden og folkekirken blev forenet for en enkelt dag. Det var på mange måder en historisk dag, hvor kirken både rummede dåseøl og nyfortolkede slagsange.

AARHUS: Der var lagt op til en skøn blanding af fadøl og fadervor søndag eftermiddag, da AGF inviterede hele byen til gudstjeneste og fælles march mod stadion til sæsonens første hjemmekamp.

Flere tusinde fans var også mødt op foran Sankt Lukas Kirken i Aarhus søndag eftermiddag, og kirken var fuldstændig fyldt af hvide trøjer, som var kommet for at være med til den særlige AGF-gudstjeneste.

Det var også en tydelig imponeret sognepræst, Henrik Emanuel Hansen, som efter sin prædiken var rørt over stemningen fra de mange fremmødte:

- Det var en levende oplevelse. De, som kom her i dag, er gået glade herfra. Folk har siddet og grint og drukket øl, mens de har kigget op på korset, og det er det, som fodbolden og kristendommen har tilfælles, glæden og legen, fortæller han.

Det er første gang, der bliver drukket bajere i Sankt Lukas Kirken, men også første gang, der afholdes en særlig gudstjeneste i forbindelse med en fodboldkamp, fortæller sognepræsten:

- Det er historisk, det der sker i dag. Vi skriver ikke kun fodboldhistorie, men også kirkehistorie. Det er første gang nogensinde, man gør sådan noget i hele norden, siger Henrik Emanuel Hansen.

Annonce
Sognepræsten Henrik E. Hansen modtog mange klapsalver og medråb på "Kom. Så. De Hviie!" fra alle fansene i kirken. Foto: Jens Thaysen

Humoristisk prædiken

Undervejs i gudstjenesten drager Henrik Emanuel Hansen flere paralleller mellem AGF, de fremmødte fans, Gud og mennesket. Han taler om dagens kamp og om kristne budskaber:

- Selvom det ser svært ud, og resultaterne ikke altid er gode, så svigter I ikke klubben - ligesom Gud ikke svigter mennesket, siger Henrik Emanuel Hansen og tilføjer:

- Der er håb om, at det bliver bedre. Og mine forbindelser oppefra fortæller mig, at AGF får en top seks placering i år.

Dé ord mødes af en stor klapsalve og hujen fra de mange fans, mens sognepræsten fortsætter sin prædiken:

- Og vi skal understøtte dette håb ved at råbe "Kom. Så. De Hviie!"

Prædiken blev også modtaget med rosende ord fra publikum. Blandt andet fra Steen Graversen og hans kammerater, der havde siddet på værtshus siden klokken 12, inden de tog til gudstjenesten - og selvom de ikke just er troende, kunne prædiken alligevel noget:

- Det var en rigtig flot prædiken, der var både humor og noget der rørte hjertet, siger Steen Graversen, der har holdt med AGF gennem 44 år og har haft sæsonkort i alle år.

Der var både hvide trøjer, flag og øl med ved dagens særlige AGF-gudstjeneste i Sankt Lukas Kirken på Ingerslev Boulevard. Foto: Jens Thaysen

Kritik for at være poppet

Andre havde inden arrangementet været ude og kritisere samarbejdet med kirken. De har kaldt det for poppet og fjollet, men det var ikke noget, sognepræst Henrik Emanuel Hansen tog så tungt:

- Der er altid nogen, som skal være kritiske. Jeg synes blot, det er sørgeligt, at de vil ødelægge glæden for andre, siger han.

Nogle af AGF-fansene var til gengæld ikke specielt interesseret i at skulle i kirke. De mente, at de ikke var kristne nok til at tage med, selvom deres tro til AGF nærmest var religiøst. Tre venner, der var taget hele vejen fra Lemvig, hoppede kirken over:

- Selvom vi holder med AGF, det eneste rigtige hold i Danmark, så er det ikke noget, vi bliver kristne af, så den del skipper vi. Men vi er kommet for at støtte holdet på stadion og for at opleve den gode stemning hernede, fortæller Ruben Hvam, der har holdt med AGF siden starten af 80'erne.

Kirke eller ej, alle fans der var mødt op, havde en tro på, at AGF nok skal klare den bedre i denne sæson. Også sognepræsten: - Alt strider mod, at Danmarks næststørste by ikke har et fodboldhold i top seks. Men jeg er sikker på, at træneren nok skal kunne et eller andet i denne sæson. Og selvom det går skidt, så er der håb, for der er altid nogen, som tror på dem, siger han.

Her ses fansene på vej ned ad Stadion Allé, på vej til Ceres Park, på den såkaldte Aarhus Walk, hvor der blev sunget, råbt og hoppet hele vejen. Foto: Jens Thaysen

Ku' have været danmarksmestre

Selvom arrangementet på Ingerslev Boulevard afholdes for første gang nogensinde, var der alligevel meget tradition rundt omkring på pladsen. Mange forældre havde taget deres børn med, ligesom deres forældre gjorde, dengang de selv var små. Andre var et trofast inventar på rækkerne i Ceres Park gennem 40 år.

En af dem, der var blevet hevet med på stadion som helt lille, var Anders Søgaard på 33 år:

-Min far tog mig med på stadion, fra jeg var fire år gammel. Nu har jeg selv mine to børn med, den ene i klapvogn, ligesom dengang, fortæller han.

Han, hans kæreste og to børn, var kommet fra Skanderborg for at deltage i søndagens arrangement: - Vi kommer til mange AGF-kampe, men det her er et godt arrangement for børnene også, så vi ville helt sikkert komme igen, hvis det holdes ved næste sæsonstart, siger de.

Også sognepræst Henrik Emanuel Hansen tror på, at man vil gentage, hvad han ville kalde for en stor succes. Han roser AGF for initiativet og stiller gerne kirke til igen. Men i samme ombæring får holdet også lige en hilsen med på vejen:

- Hvis nu spillerne var ligeså professionelle som organisationen bag, så ville de have været syv gange danmarksmestre i dag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

'Tossen' takker alle, der holder Danmark i gang: - Det var tid til at sprede noget glæde i den her tid

Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce