Annonce
Erhverv

Fagfestival får særlig fokus på kunstig intelligens

Hvad skal der blive af mennesker i den digitale fremtid? Sådan spørger Jacob Friis Sherson, modtager af Forskningsformidlingsprisen i 2017, når der igen er Internet Week Denmark i Aarhus i perioden fra 7.-12. maj 2019. Sherson er på programmet under et særskilt event om kunstig intelligens i vores hverdag torsdag 9. maj. Et event, som Erhverv+ er mediepartner på. Foto: Lars Kruse

Det digitale folkemøde - Internet Week Denmark - finder denne gang sted i Aarhus 7.-12. maj 2019, hvor mere end 100 events forsøger at svare på spørgsmålet: Hvordan sætter vi mennesket først i en digital tidsalder? Det sker blandt andet i eventen "Kunstig intelligens - fra hype til hverdag" torsdag 9. maj.

AARHUS: Kunstig intelligens er et af de varmeste emner anno 2019 i danske virksomheders bestræbelser på at automatisere driften, produktionen og andre væsentlige område i dagligdagen.

Og den kunstige intelligens er på vej ind i vores hverdag uanset, om vi er på job eller derhjemme. Derfor bliver AI (Artificial Intelligence) også et af omdrejningspunkterne for et af årets store events i forbindelse med Danmarks førende it-fagfestival, Internet Week Denmark, i og omkring Aarhus i dagene 7.-12. maj 2019.

Det digitale folkemøde vil traditionen tro byde på mere end 100 forskellige arrangementer og foredrag i løbet af den i alt seks dage lange festival, og eventet "Kunstig intelligens (AI) - fra hype til hverdag" er sat på programmet torsdag 8. maj fra klokken 8.30 til 13.00 på Dokk1 i Aarhus.

Det er det århusianske billedbureau og digitale foto-søgemaskine JumpStory, som står bag eventet i samarbejde med Internet Week Denmark. JumpStory arbejder netop med digitalt indhold og kunstig intelligens, og medstifter af virksomheden, Jonathan Løw, vil være dagens vært og moderator.

Annonce
Thomas Laursen, direktør og medstifter af aarhusianske Unsilo.ai fortæller, hvordan kunstig intelligens vil gøre livet nemmere for forskere i fremtiden, når der kommer fokus på netop AI (Artificial Intelligence) til maj i forbindelse med Internet Week Denmark. Pressefoto

Fem eksperter på programmet

På programmet er fem af Danmarks mest inspirerende eksperter ud i verdenen, hvor maskiner begynder at tænke og agere som mennesker med hjælp af algoritmer. De kommer med hver deres syn på AI både nu og i fremtiden, og der er også lagt op til en paneldebat i løbet af dagen.

De fem AI-eksperter er:

Jacob Friis Sherson, modtager af Forskningsformidlingsprisen i 2017 og spørger: Hvad skal der blive af mennesker i den digitale fremtid?

Forfatter og digital ekspert, Peter Svarre, tager hul på debatten i sin seneste udgivelse "Hvad skal vi med mennesker?"

Stephen Alstrup, professor i AI og direktør i SupWiz stiller skarpt på, hvordan chatbots vil forandre din hverdag og virkelighed.

Direktør og medstifter af Unsilo.ai Thomas Laursen forklarer: "Sådan vil kunstig intelligens gøre livet nemmere for forskere."

Og endelig fortæller Sanne Makwall, kommerciel direktør i virksomheden Vinderstrategi A/S, under overskriften: "Tænk AI ind i jeres vinderstrategi."

Peter Svarre er manden bag bogen: Hvad skal vi med mennesker? Forfatteren og den digitale ekspert bliver også blandt hovedtalerne ved eventet 'Kunstig intelligens - fra hype til hverdag' torsdag 8. maj på Dokk1 i Aarhus. Pressefoto

Jordnær inspiration for alle

Formålet med eventen bliver at give inspiration og en jordnær tilgang til ét af de vigtigste teknologiske områder for virksomheder, kommuner, foreninger og dermed - ikke mindst - mennesker netop nu. Derfor er eventet også relevant for alle, der har ledelse, innovation, IT, HR, markedsføring og fremtiden inden for sit interessefelt.

Tilmelding og deltagelse er gratis. Det vil dog være et "no show-fee" på 250 kroner for tilmeldte deltagere, der ikke dukker op eller melder fra senere end dagen før eventet - altså onsdag 8. maj. Du kan læse mere end eventet her.

Erhverv+ er mediepartner på eventet "Kunstig intelligens - fra hype til hverdag. Derfor vil du også kunne læse mere om emnet i vores kommende udgaver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers HK For abonnenter

Reportage, reaktioner og billedserie: Randers HK-talenter kom i kløerne på Ronni Boy

Annonce