Annonce
Randers

Fagforeninger i hårdt angreb på politikere: 'Anderledes' på et usædvanligt højt plan

Byrådet synes i denne sag at være fikseret på især at leve op til at være anderledes på et usædvanligt højt plan, skriver de to organisationer blandt andet i den fælles pressemeddelelse. Foto: Annelene Petersen
LO i Randers og FTF i hele regionen er gået sammen i et forsvar for deres medlemmer, som blandt andet er ansatte i Randers Kommune. De faglige organisationer kritiserer blandt andet, at byrådsmedlemmer uden begrundelser søger sagsindsigt i personalemapper.
Annonce

Randers: Under overskriften "LO & FTF slår alarm: Nu må angrebet stoppe", har de to fagforeninger, LO i Randers og FTF i Region Midtjylland netop udsendt en fælles pressemeddelelse om kritisable forhold i Randers Byråd.

De to store faglige organisationer er gået sammen i et forsvar for deres medlemmer, som blandt andet er ansatte i Randers Kommune.

Med henvisning til sagerne, hvor byrådsmedlemmerne Frida Valbjørn Christensen (EL) og Bjarne Overmark (BL) har søgt sagsindsigt i ansattes personalemapper og Bjarne Overmarks stikker-anklager mod ansatte, skriver de:

"I meget lang tid har vi kunnet læse i flere medier om, hvordan medarbejdere i Randers Kommune bliver jaget og angrebet fra politisk side. Mens resten af Danmark gennem det seneste halvandet år har gjort sig store anstrengelser for at beskytte persondata (GPDR), må medarbejdere i Randers Kommune opleve, at deres personalemapper bliver undersøgt uden, at politikerne finder anledning til at begrunde dette nærmere. Som om det ikke er krænkende nok, så bliver ansatte omtalt offentligt i et ualmindeligt grimt sprog med associationer, der grænser til det uanstændige."

Pressemeddelelsen er skrevet under af Lene Hartmann Hansen, formand for LO i Randers og Bente Alkærsig Rasmussen, formand for FTF i Region Midt.

Bente Alkærsig Rasmussen, formand for FTF Region Midt, kommer med hård kritik af politikeres angreb på ansatte i Randers Kommune. Pressebillede
Annonce

Magtfordrejning

Ifølge de to gør politikerne sig skyldige i magtfordrejninger, som blandt andet stiller spørgsmåltegn ved, om det er tilladt for ansatte i kommunen at ytre sig offentligt.

I pressemeddelelsen citerer de professor i offentlig organisation og ledelse, Kurt Klaudi Klausen, som i Amtsavisen den 27. november blandt andet udtalte:

- En sådan situation suger energi ud af en organisation, ledere og medarbejdere går og er angste, koncentrerer sig om ikke at begå fejl og har vanskeligt ved at passe deres arbejde af frygt for det næste angreb.

Lene Hartmann Hansen og Bente Alkærsig Rasmussen mener også, at byrådet ikke lever op til sin egen personalepolitik og de grundlæggende principper om beskyttelse af personlige oplysninger.

Annonce

Værdier

FTF i Region Midt og LO Randers opfordrer direkte byrådet til at udvise lederskab til at sikre sunde rammer for medarbejdernes arbejdsmiljø:

"For Randers Kommune fremhæver selv, at personalepolitikken skal være præget af blandt andet ordentlighed, ligeværdighed og åbenhed, at kommunen har værdier, der udtrykker den særlige DNA, som kendetegner området Randers Kommune og dermed både borgere og medarbejdere. Deres værdier er Rummelighed, Solid, Virkelyst og Anderledes. Byrådet synes i denne sag at være fikseret på især at leve op til det sidste på et usædvanligt højt plan", skriver de to organisationer også i den fælles pressemeddelelse.

Også formanden for LO Randers, Lene Hartmann Hansen, mener, byrådet i Randers skal hanke op i sig selv og stoppe angrebene på ansatte i kommunen. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce