Annonce
Udland

FAKTA: Det afslører Trumps skattepapirer angiveligt

Stringer/Reuters
Trump anklages for at have betalt intet eller meget lidt i indkomstskat i årene inden, han blev valgt.
Annonce

Ifølge The New York Times har USA's præsident, Donald Trump, i årevis stort set ikke betalt indkomstskat, fordi han har indberettet store tab i sit forretningsimperium.

Avisen skriver, at den er kommet i besiddelse af skatteoplysninger om Trump, der går mere end 20 år tilbage, og som ikke tidligere har været offentliggjort.

Her er nogle af hovedpunkterne i avisens afsløringer:

* I både 2016 og 2017 har Trump kun betalt 750 dollar (4800 kroner) i føderal indkomstskat.

* I 10 af de 15 år før det betalte Trump slet intet i føderal indkomstskat.

* Selv om Trump har angivet, at han har tjent flere hundrede millioner dollar, har han også haft enorme fradrag, fordi han har meldt om store tab i sine forretninger.

* Trump har meldt om tab på mere end 315 millioner dollar (to milliarder kroner) siden 2000. Det hotel, han åbnede i centrum af Washington i 2016, har ifølge skatteoplysningerne resulteret i tab på mere end 55 millioner dollar (352 millioner kroner).

* Ifølge The New York Times har Trump i det seneste årti haft en sag kørende i skattevæsenet (IRS), som undersøger tidligere tilbagebetalinger af skat for 73 millioner dollar (467 millioner kroner). Hvis Trump taber sagen, kan han skylde IRS over 100 millioner dollar.

* De fradrag, Trump har haft gennem årene, tæller blandt andet millioner i skat for en ejendom i New York, selv om ejendommen ifølge hans koncern, Trump Organization, anvendes privat af familien.

* Et andet fradrag er 70.000 dollar på udgifter til frisør og styling af hår i forbindelse med Trumps realityshow, "The Apprentice".

* En stor del af Trumps indkomst stammer fra "The Apprentice", og fra at han har solgt sit navn i licensaftaler. Fra 2004 til 2018 er disse indtægter løbet op i 427,4 millioner dollar (over 2,7 milliarder).

* The New York Times skriver, at Trump har lån for i alt 421 millioner dollar (knap 2,7 milliarder kroner), der forfalder inden for de næste fire år.

* Trump har afvist avisens oplysninger som "fake news" og kritiserer den for en ensidig, negativ dækning af hans virke.

* The New York Times afviser at udlevere dokumenterne til Trumps advokat for ikke at afsløre den kilde, avisen har oplysningerne fra.

Kilder: The New York Times og Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce