Annonce
Randers

Faldt om med hjertestop: XL-folk handlede hurtigt og reddede lastbilchauffør

De tre snarrådige XL-medarbejdere: Helle Espersen, Klaus Drachmann og Nick Koch. Foto: XL-Byg
En hurtig indsats fra medarbejdere hos XL-Byg Brejnholt reddede en lettisk chauffør, der faldt om med hjertestop.

RANDERS: Takket være tre snarrådige medarbejdere hos XL-Byg Brejnholt i Randers slap en lettisk chauffør fredag med livet i behold, efter han var faldet om med hjertestop ved butikken.

- Jeg så pludselig manden ligge ved siden af sin lastbil. Han havde ikke ligget der længe, og jeg gik med det samme i gang med at give ham hjertemassage - efter at have konstateret, at han ikke trak vejret, fortæller Klaus Drachmann fra XL-Byg.

- De andre kom meget hurtigt med vores hjertestarter. Og i løbet af ganske få minutter havde vi fået gang i hans hjerte igen.

Annonce

XL-Byg har selv en hjertestarter hængende, men det var første gang, den kom i brug "for alvor".

- Jeg har dog prøvet at bruge en hjertestarter før, siger Klaus Drachmann, der også er fritidsbrandmand.


De andre kom meget hurtigt med vores hjertestarter. Og i løbet af ganske få minutter havde vi fået gang i hans hjerte igen.

Klaus Drachmann


Da Helle Espersen senere på eftermiddagen var forbi hjerteafdelingen i Skejby Sygehus med mandens telefon og personlige ejendele, var manden ved fuld bevidsthed, og var tilsyneladende sluppet fra dramaet uden varige men, lyder vurderingen.

Den tredje involverede XL-medarbejder i dramaet var Nick Koch.

Hjertestarteren har hængt ved indgangen til Brejnholt Randers i cirka 12 år, og har altså nu været i brug for første gang.

- Vi tilbyder løbende oplæring og genopfriskning til vores 40 medarbejdere i førstehjælp, og det har nu for alvor vist sig at være en god ting, siger direktør Jens Peter Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce