Annonce
Alarm 112

Faldt otte meter fra kran i Grenaa: Politi vil ikke kommentere på rygter om manglende sikkerhedsline ved dødsulykke

Ulykken bliver undersøgt af Den Maritime Havarikommission. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Arbejdsulykken, der onsdag kostede en mand livet, bliver nu undersøgt af Den Maritime Havarikommission, før det bliver konkluderet, hvad der var årsag til ulykken.

Grenaa: Årsagen til, at en 47-årig, rumænsk mand onsdag eftermiddag mistede livet efter et fald fra en kran, er i fuld gang med at blive klarlagt.

Politi og arbejdstilsyn var onsdag tilstede på skibet og foretage indledende undersøgelser, og disse bliver nu overdraget.

- Vi har overdraget sagen til Den Maritime Havarikommission, der undersøger ulykker indenfor skibsfart og fiskeri, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Annonce

Ulykken skete nemlig ombord på et skib og har derfor ikke noget at gøre med Grenaa Havn, hvilket havnedirektør, Henrik Carstensen, understreger på det kraftigste.

- Ulykken skete på et offshoreskib, der er ved at lave seismiske undersøgelser for Energinet i forbindelse med opførelsen af vindmølleparken i Hesselø, og som var inde for at få lavet nogle reparationer, så det har ikke noget at gøre med Grenaa Havn, siger han og fortsætter:

- Vi vil altid påtage os vores ansvar, men det her er udenfor vores domæne og kontrol, for det var ikke vores folk og ikke vores kraner. Sidste år skete der en eksplosionsulykke på et værft, der ligger på Grenaa Havn, men det er heller ikke vores ansvar, selv om værftet ligger placeret på havneområdet, pointerer Henrik Carstensen.

Rygter om manglende line

Østjyllands Politi vil ikke oplyse navnet på skibet, hvor dødsulykken skete, men fortæller, at det er et skib ejet af et engelsk firma.

- Den 47-årige mand faldt ned fra et tårn på skibet. Han faldt mellem otte og 10 meter og ramte ned på skibets gulv, siger Jakob Christiansen.

Snakken på havnen går på, at den 47-årige mand ikke havde sikkerhedsline på og fik et ildebefindende, men det vil politiet hverken be- eller afkræfte.

- Vi afventer undersøgelserne fra Den Maritime Havarikommision, og så bliver det afgjort, om der skal rejses sigtelse, siger Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce