Annonce
Østjylland

Falsk sikkerhedsrådgiver forsøgte at skaffe Nem-ID

Udlever aldrig personlige oplysninger over telefonen, advarer politiet. Foto: Michael Bager
Annonce

Grenaa: En 67-årig mand fra Grenaa blev onsdag klokken 15 ringet op af en mand, der sagde, at han hed Per og var sikkerhedsrådgiver i Danske Bank.

Per fortalte den 67-årige, at svindlere var i færd med at overføre 73.000 kroner fra den 67-åriges konto samt 8000 kroner fra den 67-åriges hustrus konto til en fremmed konto.


Vi opfordrer til, at man aldrig udleverer personlige oplysninger i telefonen. Banker og offentlige myndigheder har de oplysninger om dig, som de har brug for, og vil aldrig have behov for at få dit Nem-ID over telefonen.

Østjyllands Politi


For at stoppe overførslen skulle Per bare bruge den 67-åriges CPR-oplysninger samt Nem-ID og login. Den 67-årige begyndte at finde oplysningerne til Per, men kom undervejs i tanke om, at det virkede lidt mistænkeligt. Den 67-årige sagde derfor, at han gerne ville kontakte sin egen bank i stedet.

Per svarede, at Danske Bank var lukket på grund af coronavirus, så den 67-årige kunne ikke ringe til dem. I stedet var Per nu ansat som sikkerhedsrådgiver, mens banken var lukket.

Annonce

Politiet: Pas på

Per rådede den 67-årige til, at både han og hans kone skulle lukke deres mobiltelefoner og tage simkortet ud og lade være med at bruge deres computere indtil klokken 10 den følgende dag.

Den 67-årige syntes samlet set, at det hele lød for mystisk, og han meddelte Per, at han ville kontakte politiet og afsluttede samtalen. Han skyndte sig derefter at ringe til Danske Bank og få spærret både Nem-ID og alle parrets konti.

- Politiet modtager desværre jævnligt anmeldelser om økonomisk bedrageri. Vi opfordrer til, at man aldrig udleverer personlige oplysninger i telefonen. Banker og offentlige myndigheder har de oplysninger om dig, som de har brug for, og vil aldrig have behov for at få dit Nem-ID over telefonen, lyder det fra Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers FC

Randers FC møder mestrene: Helvedet i Herning, formationsforvirring og bud på startopstillingen

Annonce