Annonce
112

Falske indsamlere på spil: Hev tegnebøger ud af hænderne på godmodige donorer

Arkivfoto: Michael Bager
To mænd af østeuropæisk udseende snød onsdag eftermiddag en ældre mand og dame for deres tegnebøger, da de ville finde penge frem til det, de troede var en god sag.

Auning: Østjyllands Politi fik onsdag klokken 14.35 en anmeldelse om, at to mænd havde snydt en ældre mand og dame for nogle kontanter ved Sparekassen på Centervej i Auning.

De to mænd havde udgivet sig for at være indsamlere, der samlede ind til døvstumme. De havde derigennem fået to ældre borgere til at skrive under på, at de ville støtte indsamlingen med henholdsvis 50 og 100 kroner, men da de hver især fandt deres punge frem, hev de to påståede indsamlere pungene ud af hænderne på dem.

Herefter kørte de fra stedet i en sølvfarvet VW Passat, som ifølge Østjyllands Politi muligvis kan have registreringsnummer IL77BTY og være polsk indregistreret.

Flere lignende sager

At udenlandske personer udgiver sig for at være indsamlere, er ikke noget nyt fænomen i Danmark.

Alene i Østjylland har politiet flere gange tidligere haft lignende sager, hvor udenlandske personer har foregivet at samle penge ind til det ene eller andet gode formål. Derfor lyder opfordringen fra Østjyllands Politi, at man ignorerer disse personer og ikke skriver under på noget eller giver dem penge.

Desuden må man gerne give politiet et tip på 114, hvis man ser sådanne indsamlere.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce