Annonce
Alarm 112

Falske Nets-folk forsøgte at bedrage kvinder: Hævdede at deres konti var ved at blive tømt

Arkivfoto: Michael Bager
Kvinder forsøgt snydt af mænd, der påstod at de var fra Nets.
Annonce

Allingåbro: To østjyske kvinder blev torsdag udsat for et forsøg på bedrageri, da ukendte personer ringede og udgav sig for at være fra Nets.

Det første svindelnummer gik ud over en 42-årig kvinde fra Allingåbro, der om eftermiddag modtog en sms fra et svensk telefonnummer, hvori det fremgik, at der var forsøgt overført 90.000 kroner fra hendes konto.

Kort efter blev hun så kontaktet af en mand, der ringede fra Nets’ officielle telefonnummer.

Personen oplyste, at han var fra Nets, at han samarbejdede med Rigspolitiet, og at han kunne se, at der var optaget lån i kvindens navn. Kvinden udleverede sine NemID-oplysninger og sit cpr.nr, men blev mistænksom og ringede derfor til politiet.

Kort før midnat - klokken 23.55 - var offeret en 75-årig kvinde fra Højbjerg, der ligeledes blev ringet op fra Nets’ officielle telefonnummer. Manden, der udgav sig for at være fra Nets, oplyste kvinden om, at der var ved at blive trukket 45.000 kroner fra hendes konto, men at han kunne hjælpe hende med at få det stoppet.

Kvinden var dog vaks nok til at bede manden oplyse et navn og et telefonnummer, hun kunne ringe tilbage på. Dette ønskede manden dog ikke at oplyse, og han smækkede røret på.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken eller Nets.

Er man i tvivl om, hvorvidt vedkommende er den, han udgiver sig for, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og eventuelt den afdeling, han er ansat i.

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer eller til Nets og spørg efter vedkommende. Desuden advarer politiet imod, at man udleverer sine personlige oplysninger til fremmede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Kenneth var spilleafhængig: Jeg lavede regninger på 5.000–6.000 kroner om måneden

Annonce