Annonce
Randers

Familieaktiviteter markerer årsdagen for indvielse af Naturpark Randers Fjord

Der er masser af oplevelser i vandkanten ved et besøg i Naturpark Randers Fjord. Pressebillede
"Havnens Dag" lørdag 25. maj på Udbyhøj Lystbådehavn og Fjordens og Kystens dag søndag 26. maj markerer uofficielt årsdagen for indvielsen af Danmarks næststørste naturpark.

Udbyhøj: På Havnens Dag lørdag 25. maj bliver der mulighed for at opleve fjorden i kajak og på stand-up-paddleboard. Foretrækker man at blive på land, er der fitnessaktiviteter, markeder og musik på havnen. Dagen er en del af det landsdækkende Vild med Vand-projekt, som skal inspirere alle til at udfolde sig maritimt.

Søndag 26. maj vil der være masser af liv og aktiviteter omkring Randers Fjord for hele familien i forbindelse med Fjorden og Kystens Dag. Der er blandt andet marked på Café Færgestedet i Mellerup Havn, hvor de besøgende også kan prøve stand-up-paddleboarding og få gode råd og historier om lystfiskeri i fjorden.

- Weekenden giver et rigtig fint indblik i de mange muligheder for at opleve og udforske naturen langs fjorden. Her er et helt unikt fugleliv, fisk, vandreture, shelters, sejlture, sivskove, ja det er faktisk en helt særlig naturperle, siger borgmester i Randers, Torben Hansen (S).

Naturpark Randers Fjord er med sine 29.250 hektar den næststørste naturpark i landet. Danmarks eneste flod, Gudenåen, løber ud i Randers Fjord ved Randers by og skaber dermed Danmarks eneste floddelta, som fortsætter videre ud i Randers Fjord og ved udmundingen til Kattegat bliver til et fjorddelta.

Med en fælles Naturpark har Randers og Norddjurs kommuner forpligtet sig til sammen med lodsejere og frivillige at arbejde målrettet og koordineret for natur og friluftsliv i naturparken. Grundtanken er, at naturbenyttelse og naturbeskyttelse skal gå hånd i hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce