Annonce
Randers

Familiehuset åbner igen: Reddet for resten af året

Julie Nielsen står i spidsen for Familiehuset, som igen fra på mandag skal gøre det mere attraktivt for småbørnforældre at færdes i midtbyen. Foto: Annelene Petersen
Efter tre ugers lukning oven på prøveperioden kan Familiehuset på Gråbrødrestræde igen slå dørene op. En ny midlertidig løsning er kommet i hus, så småbørnsfamilier får deres åndehul i Midtbyen tilbage.

Randers: "Et ønskescenarie", "Helt vildt godt", "Alt jeg havde drømt om". Ordene er store, når Julie Nielsen skal fortælle, hvordan de tre første måneders prøvetid med Familiehuset er gået. Familiehuset er et tidligere butikslokale på Gråbrødrestræde, som er indrettet til pause- og aktivitetssted for småbørnsfamilier i midtbyen i Randers.

Både statistik og begejstring fra brugere og fagpersoner har da også været helt utrolig godt. Mellem 100 og 120 besøgende voksne om ugen. Derudover et eller flere børn per voksen. Mange henvendelser fagpersoner, som gerne ville byde ind med betalte eller gratis arrangementer i lokalerne. Godt samarbejde med både Cityforening og kommune.

Men det, der betyder allermest for Julie Nielsen, og som sammen med kaffe holder hende kørende på hårde dage, er brugernes tilbagemeldinger.

- Det giver sindssygt meget mening, når en mor og far kommer ind i Familiehuset og siger, at de for første gang tør komme ind til byen, for nu ved de, at der er et sted, de kan gå hen, fortæller hun.

Også rosen fra tilflyttere fra større byer, som er vant til mange flere tiltag for små børn, hvor de kommer fra, har gjort hende godt.

Annonce
Det giver sindssygt meget mening for mig, når en mor og far kommer ind i Familiehuset og siger, at de for første gang tør komme ind til byen, for nu ved de, at der er et sted, de kan gå hen.

Julie Nielsen, initiativtager til Familiehuset

Lukkede midt i august

Derfor var det ikke optimalt, da hun midt i august måtte lukke, fordi de tre måneders prøveperiode var slut, og der nu skulle betales husleje for de lokaler, som Anne Skøt ellers havde stillet gratis til rådighed.

- Jeg havde løbende haft møder med Randers Kommune, men da de ingen løsning havde fundet, måtte jeg lukke, forklarer Julie Nielsen.

Mens der har været lukket, har hun fået mange skuffede beskeder fra børnefamilier i Randers midtby.

- 'Nu ved vi ikke, hvor vi skal gå hen', skriver de til mig, fortæller Julie Nielsen.

Anne Iversen Nielsen, Midtbykoordinator i Randers Kommunes Planafdeling, har også arbejdet hårdt på at finde pengene til Familiehuset.

- Vi har vredet vores hjerne med, hvor man kunne finde midler til at drive det for. Heldigvis viste det sig, at der også er politisk vilje til at støtte tilbuddet, fortæller koordinatoren.

Glad Julie

Derfor er det også en rigtig glad Julie Nielsen, som Randers Amtsavis taler med fredag morgen. På Udviklingsudvalgets møde torsdag aften er huslejen for årets sidste tre måneder netop blevet bevilget. I kombination med gode samarbejder med Cityforeningen, Fønix Design, Café Blicher betyder det, at Julie Nielsen kan åbne på mandag igen.

Hun er dog stadig på jagt efter flere virksomheder og foreninger, som vil bakke op om Familiehuset med et månedligt beløb.

Også Citychefen, Mette Bræmer-Jensen, er godt tilfreds:

- Det er vi super glade for. Familiehuset er et kæmpe aktiv for Randers Midtby, siger hun.

Hun tror også på, at de tre måneders forlængelse kan blive det til mere med en kombination af nye forretningsmodeller, lokal støtte og kommunal opbakning.

Siden Julie Nilsens datter Vega var to måneder er mange middagslure og sene aftentimer gået med møder og planlægning af Julie Nielsens store passion for et værested i Randers Midtby. - Hun har sovet udenfor mange mødelokaler, konstaterer Julie. Foto: Annelene Petersen

Udvalgsformand positiv for fremtiden

Christian Brøns, formand for Udviklingsudvalget i Randers Kommune, er godt tilfreds med, at der er fundet en midlertidig pulje.

- Vi er enige om, at det er et godt tilbud, som skaber liv i midtbyen, fortæller han.

Ud over at give den midlertidige støtte har udvalget også besluttet at tage Familiehuset med i budgetforhandlingerne for det kommende år. Christian Brøns er ikke afvisende overfor, at de forhandlinger kan falde ud til Familiehusets fordel.

- Ud fra hvad jeg lyttede mig til på udvalgsmødet i går er der bred opbakning til projektet. Derfor kan jeg sagten forestille mig, at vi kan finde nogle midler.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce