Annonce
Randers

Familien Danmark på boligjagt i Dronningborg

Anita og Jakob Schou Dalsjø har taget turen fra Varde for at få inspiration til et kommende huskøb på hjemegnen. Foto: Flemming Krogh

Interessen for fremtidens drømmebolig lokkede søndag eftermiddag i hundredevis af mennesker til udstillingen "Randers bygger" i Dronningborg.

Randers: Randers har vokseværk, og byen breder sig i alle retninger i takt med, at gamle marker bliver til nye udstykninger med hus, have og familieliv.

Er man østvendt og til solopgang over Randers Fjord, er muligheden der på Hjertegræsbakken i Dronningborg, lidt nord for Tjærby.

Søndag eftermiddag er håbefulde, kommende husejere slået et smut forbi udstillingen "Randers bygger", hvor fem forskellige firmaer giver hver deres bud på en såkaldt drømmebolig.

Trods regn og truende skyer har nysgerrigheden vundet over mageligheden, og bevæbnet med paraplyer og iført gummistøvler leder far, mor og børn i små hold efter det rigtige match.

Bilerne myldrer til nybyggerland. Parkeringsvagter i røde veste dirigerer den tætte trafik mellem nye villaer på den ene side og bare marker på den anden. De nybyggede huse er fyldt med folk.

Anita og Jakob Schou Dalsjø er på vej ind i et af dem. De har taget turen fra Varde for at få inspiration til et kommende huskøb på hjemegnen.

- Vi har solgt vores hus for to uger siden, så vi skal faktisk skynde os, fortæller Jakob Schou Dalsjø, inden parret tager hul på huskiggeriet.

- Vi skal have bygget et nyt hus og regner med at tage hele pakken undtagen det udvendige. Det skal kunne rumme en familie, os to og en pige på to, og der må gerne være plads til flere, siger Jakob Schous Dalsjø og smiler til fruen.

Anita og Jakob forventer, at 160 kvadratmeter dækker familiens behov ind i fremtiden. Indtil det lykkes, må de dele hus med et hold bedsteforældre og finde en lejlighed for en tid.

Annonce

Her er de mest søgte ord i danskernes boligjagt

Antal søgninger i 1. halvdel af 2018:1. Altan 143.000

2. Havudsigt 51.642

3. Udsigt 16.094

4. Have 11.368

5. Elevator 11.272

6. Garage 9848

7. Tagterrasse 8526

8. Håndværkertilbud 7854

9. Pool 7723

10. Uden bopælspligt 6781

Det mest søgte ord per kommune:

Randers: Garage

Norddjurs: Gjerrild

Syddjurs: Havudsigt

Favrskov: Hammel

Mariagerfjord: Udsigt

Aarhus: Altan

Kilde: Boliga.dk

Vaheesan Nagendram og Sabina Severinsen med Villads Severinsen i forgrunden forhører sig hos Hybels udsendte, Henrik Kaae Jensen. Foto: Flemming Krogh

Godt indrettet

Udstillingshusene er anlagt med haver med rullegræs. Forskellige møbelhuse har fyldt rummene ud med inspirerende inventar.

Indenfor hos firmaet Hybel er flere familier iført blå plastikfutter i gang med at efterse alle rum og muligheder i drømmehuset.

Sælger Henrik Kaae Jensen står med åben laptop placeret på køkkenbordet og svarer på spørgsmål fra en familie fra Hobro.

Familien bestående af Vaheesan Nagendram, Sabina Severinsen og Villads Severinsen har udset sig Hybels hus på forhånd og vil nu kigge det efter i sømmene.

- Vi havde set på det hjemmefra. Det skiller sig ud udefra og er godt indrettet på kvadratmetrene, siger Vaheesan Nagendram.

Parret ville dog foretrække, at huset lå i Hobro, hvor den ældste søn, som ikke er med, går i skole.

- Vi har familie i området, men vil gerne bo tættere på motorvejen, siger Sabina Severinsen.

Initiativtager og udstykker er den tidligere landsholdspiller i fodbold, Erik Bo Andersen. Det er andet år i træk, at byggeudstillingen foregår i samme udstykningsområde.

Firmaerne, der står for de fem udstillingshuse, er Eurodan-huse, Milton, Lasse Larsen, Hybel og Vestergaard Huse.

På Hjertegræsbakken, som er første etape af boligbyggeriet i området, er 23 af 29 grunde allerede solgt. Grundpriserne på de resterende seks boliger er på 595.000 og 745.000 kroner. Grundene på Hjertegræsbakken varierer fra 813 til 1196 kvadratmeter.

Næste etape i nabolaget er Riddersporebakken, hvor 16 grunde er sat til salg.De nysgerrige, der ikke nåede frem til Dronningborg søndag, har chancen for at droppe forbi en anden god gang. Udstillingen fortsætter frem til 10. marts næste år og holder åbent hver søndag fra klokken 14-16.

Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-optakt: Navne, noter og bud på startopstilling mod Hobro

Annonce