Annonce
Udland

Familier til ofre for Boeing-styrt får millionerstatning

Andrew Caballero-Reynolds/Ritzau Scanpix
Penge fra Boeing til efterladte efter styrt i Etiopien og Indonesien udelukker ikke andre erstatningskrav.

Familierne til 346 omkomne i to ulykker, hvor fly af typen Boeing 737 MAX styrtede ned, får hver et beløb svarende til knap en million kroner.

Det meddeler to amerikanske advokater, Ken Feinberg og Camille S. Biros, der administrerer flyproducenten Boeings hjælpefond.

Fonden blev etableret i juli.

Boeings 737 MAX-fly har haft flyveforbud siden marts. Det skyldes to alvorlige ulykker, hvor fly af denne type styrtede ned, umiddelbart efter at de var lettet i henholdsvis Etiopien og Indonesien.

Familierne til ofrene kan ansøge om at få udbetalt de 144.500 dollar, som den økonomiske håndsrækning fra Boeing lyder på. Det er omkring 982.000 danske kroner.

Der er ikke knyttet krav om, at familierne så opgiver eventuelle andre erstatningskrav mod Boeing.

- Åbningen af denne fond er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at hjælpe de ramte familier, siger Boeings direktør, Dennis Muilenburg, i en udtalelse.

Flyproducenten meddelte i juli, at foruden de 50 millioner dollar, der fordeles gennem hjælpefonden, etableres der yderligere en fond med et tilsvarende beløb. Den skal bidrage til blandt andet uddannelse i de ramte områder.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce