Annonce
Randers FC

Fans fra Grenaa til Randers vender tilbage på tribunerne: - Der er et sammenhold uden lige

Til søndagens kamp mod Brøndby vil der endelig summe af folkestemning igen på Cepheus Park. Randers Amtsavis har talt med tre Randers FC-fans om afsavnet til stemningen og hyggen på tribunen.

Fodbold: Søndag sætter brødrene Michael og Rene Hansen fra Grenaa, deres far og en kammerat sig endelig i bilen for at køre til fodbold i Randers, sådan som de havde for vane hver anden søndag, inden corona-restriktionerne satte en stopper for tilskuere på stadion.

Hos Henrik Witting fra Randers bliver gensynsglæden med stadion ikke mindre. Her er han kommet, siden han som knægt var inde at se Randers Freja-kampe med sin morfar.

Forventningens glæde er derfor enorm til søndagens opgør mod Brøndby, hvor der for første gang siden sidste sommer vil være tusinder af tilskuere på plads på Cepheus Park Randers.

Annonce

- Jeg har savnet det meget. Især det her med, at man går og glæder sig til, at det bliver weekend, og vi begynder at gøre os klar til at skulle på stadion. Der er en helt særlig stemning, når man kommer ind på tribunen og møder dem, man plejer at snakke med. Fodbold er bare altid et godt samtaleemne, siger 33-årige Michael Hansen.

Michael Hansen sammen med sin far, Kurt Hansen (tv.) og Aksel Glerup, som er to af de trofaste følgesvende, når der er bold på stadion. Privatfoto. 

Som sæsonkortholder var han inde at se en enkelt kamp i efteråret, hvor han blev trukket ud i en lodtrækning som en af de 500, som på det tidspunkt måtte komme på stadion.


Jeg ser ellers mange Superligakampe, fordi jeg synes, det er meget mere nært og interessant end Premier League. Men der er bare slet ikke den samme stemning, når der ikke er tilskuere

Rene Hansen, Randers FC-fan


Kedeligt på tv

Så heldig har brormand, Rene Hansen, ikke været.

- Jeg har kun set kampene på tv, hvilket har været lidt kedeligt. Jeg ser ellers mange Superligakampe, fordi jeg synes, det er meget mere nært og interessant end Premier League. Men der er bare slet ikke den samme stemning, når der ikke er tilskuere. I det hele taget er det langt federe at komme på stadion. Det er mere intenst, og du er nødt til at følge med hele tiden, så målet ikke kommer de to sekunder, hvor du lige kigger væk fra banen, siger 31-årige Rene Hansen.

Rene Hansen i Randers FC-trøjen. På søndag kan han endelig komme på stadion igen. Privatfoto.
Annonce

Bedre end juleaften

I Randers ser Henrik Witting frem til endelig at kunne indtage sin faste plads på den ene langside, hvor han igennem årene har udviklet gode kammeratskaber.

- For mig er der en helt unik stemning ved at komme på stadion. Der er et sammenhold uden lige, og der kører en masse pingpong af fodboldsnak under kampene, fordi vi sidder mange faste sæsonkortholdere, som har lært hinanden at kende igennem årene, siger 56-årige Henrik Witting.

- Under coronapausen har min kammerat og jeg, som plejer at sidde sammen på stadion, nogle gange været på Pitstop for at se kampe, men det er bare slet ikke det samme. For mig bliver det bedre end juleaften at komme ud på stadion for at se kampen mod Brøndby, tilføjer han.

Henrik Witting er kommet fast på stadion, siden han som knægt var med sin morfar inde at se Randers Freja. Privatfoto. 

Ingen af de tre trofaste Randers FC-fans, som avisen har talt med, føler, at de har mistet noget af passionen for klubben under den langstrakte corona-pause, hvor de ikke har haft mulighed for at have deres faste gang på stadion.

- Det har overhovedet ikke været tilfældet. Jeg kan stadig få min søndag ødelagt, hvis de taber, ligesom glæden er den samme, når de har spillet en kanongod kamp og vundet. På den måde har det været ekstra bittert, at man ikke har kunnet komme på stadion i denne sæson, hvor holdet har gjort det fantastisk. Men forhåbentlig kommer vi til at se en masse ekstra energi på søndag, når folk endelig får lov at komme på stadion igen, siger Rene Hansen.

Snart er det endelig tid til afgang fra Grenaa til Viborgvej i Randers for Rene, storebror Michael og de øvrige Randers FC-fans i bilen.

- Vi mødes som regel et par timer før kampen, og rollerne er altid de samme. Jeg kører bilen, min far pakker køletasken med øl og vand, og de andre i bilen tager sig af, hvad der ellers måtte være. Det bliver så fedt at komme afsted igen, og jeg tror først, det er på søndag, at man for alvor mærker, hvor meget man har savnet det, siger storebror, Michael Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce