Annonce
Læserbrev

Farlig træbro i Tøjhushaven

Læserbrev: Træbroen i kanten af Tøjhushaven mod Toldbodgade er særdeles farlig at færdes på efter regnvejr. Det våde efterår har betydet, at træbroen er fuldstændig ufarbar i lange perioder. Det har medført mange faldulykker både for gående og cyklende gennem årene, uden at der bliver gjort noget fra kommunens side. Jeg har selv været ude for et uheld med fald fra cykel, der har medført brud på bækkenet, hospitalsophold og længevarende genoptræning. Broen er meget dårligt vedligeholdt med masser af alger, og i vådt føre og med nedfaldne efterårsblade er den endog livsfarlig at færdes på. Når der nu kommer frost, bliver det endnu værre.

En henvendelse til kommunen har medført følgende svar:

"Træbroen i Tøjhushaven har eksisteret i mere end 10 år. Træplankerne bliver glatte i vådt vejr, når der er løvfald, og når der er frost. Skilt ved indgangene advarer om risiko ved glat føre. Forvaltningen henviser til farbar, parallel sti igennem parken, som går mellem Fjordgade og Marienlundsgade."

Ja, total ansvarsfraskrivelse og ingen vilje til at finde løsninger, som der er masser af som for eksempel i lystbådeområdet. Tænk, hvis private grundejere satte et lignende skilt op på deres fortove. Efter min vurdering er det en meget dårlig økonomisk løsning ikke at forbedre broen og lade uheldige borgere sygedomsbehandle fra en anden kasse.

Skiltet siger ganske rigtigt: "Broen kan være glat. Al færdsel på eget ansvar".

Burde omformuleres til for eksempel: "Al færdsel forbydes på frost- og på regnvejrsdage. Da færdsel kan medføre livsfare".

Vi har fået masser af henvendelser fra borgere, der har haft uheld, og de seneste to dage har vi ved selvsyn været vidne til to faldulykker på broen.

Vågn op, Randers Kommune, og vis ansvar overfor borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce